Könyvbemutató

2023.06.10. 18:07

Kecskeméten a Katona József könyvtárban mutatták be Lezsák Sándor új könyvét – galériával

Szombaton Kecskeméten a Katona József Könyvtárban mutatták be Lezsák Sándor Szellemfalu és egyéb jelenések című kötetét. A József Attila-díjas költővel, íróval, az Országgyűlés alelnökével Füzi László irodalomtörténész beszélgetett.

Lizik-Varga Katalin

Lezsák Sándor könyvét mutatták be Kecskeméten

Fotó: Lizik-Varga Katalin

A 94. Ünnepi Könyvhét kecskeméti programjainak a keretében mutatták be Lezsák Sándor új könyvét, a Szellemfalu és egyéb jelenések című kötetet, mely a Kairosz Kiadó gondozásában jelent meg. 

A jelenlévőket Bujdosóné dr. Dani Erzsébet a könyvtár igazgatója köszöntötte, aki nagyon megtisztelőnek találta, hogy Lezsák Sándor új kötetét az intézményben mutatták be. A rendezvényen Füzi László kérdéseinek mentén a közönség megismerhette magát az írót és a kötetet is. Azonban a Lezsák Sándor által elmesélt történetekkel a költő életébe és munkásságába is bepillantást nyerhettek a résztvevők. 

Élem a világot és azt írom meg, amit másképpen nem tudok feloldani magamban – mondta Lezsák Sándor. 

Füzi László úgy fogalmazott, hogy az újonnan megjelent kötetet egy esettanulmánynak is nevezhetnénk, ugyanis a benne írottak egy-egy történelmi pillanatokhoz kapcsolódnak. A könyvajánló szerint a költő-drámaíró a kiadványban felvonultatja a történelem, a háborúk, a vereségek, a rossz döntések és az emberi megaláztatások véghetetlen tárházát. Ugyanakkor bemutatja a magára ébredés, a nemzet és a család körében építkező lendület, mondhatnánk a boldogság megannyi formáját is. 

Ha kell, költői erővel fogalmaz, ha úgy hozza a téma, szinte kopogó egyszerűséggel, ám melegséggel, tájszavakat is tükrözve. 

Ebben a könyvben is, miként Az Örök Verstöredék mondja, a „Szavak lelke zsong mindenek felett – fogalmaz könyvajánlójában Szakolczay Lajos.  

A kecskeméti Katona József Könyvtárban megrendezett könyvbemutatón a közönség nagy örömére 10 kiadványt sorsoltak ki a jelenlévők között. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!