Ünnepég

2023.06.17. 13:26

Elballagtak a bajai Szent Balázs Katolikus Általános Iskola nyolcadikosai – galériával

Ballagási ünnepséget tartottak a bajai Szent Balázs Katolikus Általános Iskola udvarán szombat délelőtt. Az intézmény végzős diákjait és két hatodikos évfolyamot befejező diákot ünnepélyes keretek között búcsúztattak.

Márton Anna

Elballagtak a Szent Balázs Katolikus Általános Iskola végzősei

Fotó: Márton Anna

Csorba Dávid iskolalelkész áldását követően a hetedikesek és a végzősök testvérei is búcsúzkodtak.

A megható ünnepen Zsigó Róbert, Baja és térsége országgyűlési képviselője egy utazáshoz hasonlította az életet a különböző állomásaival.

– A társadalomban, amely magába foglalja a kultúránkat és a hitünket, úgy alakultak a dolgok, hogy az évek múlásával különböző állomások követik egymást az életünkben. Pont, mint egy utazásnál, menetrenddel és időpontokkal felvértezve haladunk előre. Ma azért gyűltünk össze, hogy közösen ünnepeljük azt az örömteli, picit mégis szomorkás pillanatot, amikor a fiatal nemzedék lezárja életének egyik fontos szakaszát ebben az iskolában. Az általános iskolai évek olyan időszakot jelentenek, amikor a diákok megalapozzák a tudásukat, és döntéseik következményeként megismerkedhetnek a felelősségvállalással is. Vagyis ami hamarosan a végét jelenti valaminek, az egy újdonság, egy új utazás kezdetévé válik. A búcsú perszer könnyebb lehet, ha az ember derűlátón próbálja elképzelni a jövőt, és nehezebb, ha megriad az ismeretlentől. 

Ti azonban, kedves ballagó diákok, az általános iskolátoktól nemcsak ismereteket kaptatok, hanem lelki útravalót is, ami erős támaszotok lehet mindenkor az elkövetkezendő esztendőkben 

– fogalmazott a honatya. Hozzátette: legyetek céltudatosak és kitartóak, és ne engedjétek, hogy az akadályok elbátortalanítsanak benneteket.

Bíró Györgyi Anna igazgató búcsúzójában hangsúlyozta, ahogy a hajó elindul a kikötőből, a végzősök is kilépnek az általános iskola kapuján, hogy felfedezzék a tengerként táruló világot, mely számos új kalandot és lehetőséget tartogat. Felhívta a ballagók figyelmét, hogy ne felejtsék el, hogy mindig hordozzák a tudást és az értéket magukban, amit az iskolában szereztek.

– Ahogy a hajók a szél erejét használják, ti is használjátok ki erőiteket és tehetségeteket, hogy elérjétek a céljaitokat. Álljátok ki a viharokat, támaszkodjatok egymásra, és ne feledjétek, hogy mindig lesznek olyan pillanatok, amikor szükség lesz kitartásra és elszántságra. Mint ahogy a Bibliában is olvashatjuk: Legyetek kitartóak és szilárdak, ne lanyhuljatok el, ne fáradjatok el, mert munkátoknak lesz gyümölcse, ha meg nem lankadtok – fogalmazott az igazgató.

Az eseményen részt vett Széll Péter, Baja alpolgármestere is.

Az ünnepség az elismerések, díjak átadásával zárult. Végül a búcsúzó szülők, családtagok, ismerősök, barátok átadták virágaikat a végzősöknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában