Zene

2023.06.09. 18:02

Csík János és a Mezzo adott koncertet a kecskeméti népkonyhán – galériával, videóval

Az örömöt próbálták belecsempészni a szegények pénteki napjába a kecskeméti Wojtyla népkonyháján. Ehhez Csík János és a Mezzo zenekar szolgáltatta a fülbemászó dallamokat.

Sebestyén Hajnalka

Csík János és a Mezzo zenekar

Fotó: Bús Csaba

Az időjárás némiképp közbeszólt: így a szabadtéri nyári ankét beköltözött a Wojtyla Barátság Központ ebédlőjébe. A népkonyha csapata a rászorultak mellett meghívta a hunyadivárosi nyugdíjas klub tagjait is, hogy együtt élvezzék Csík János és a Mezzo koncertjét. 

A házigazdák nevében Farkas Pál köszöntötte a résztvevőket, majd Szeberényi Gyula Tamás országgyűlési képviselő mondott beszédet. Kiemelte, mennyire fontos, hogy ne csak fizikai, hanem lelki táplálékot is kapjanak a rászorulók, mely örömmel töltheti be a napjukat. Ráadásul igazi rangos zenei csemegét, a Kossuth-díjas Csík Jánost hallgathatják meg, aki ezúttal a Mezzo zenekarral játszott. 

Ezt követően dr. Finta József érseki helynök, a Nagytemplom plébánosa osztotta meg biblikus gondolatait, melyben az öröm fontosságára hívta fel a figyelmet. Elmondta: az az igazi Jóisten által is támogatott öröm, melyre ha később visszagondolunk, még akkor is újra átélhetjük. Bízik benne, a nyár folyamán sok ilyen örömben lesz része mindenkinek. 

A köszöntők után kezdődött a koncert: Csík János és a Mezzo dunántúli, erdélyi, észak-amerikai, valamint jazz dallamokkal ajándékozta meg a közönséget. 

A cikkben szereplő videó megaláható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában