Jótékonyság

2023.06.01. 15:31

Árverésre bocsátják Mélykúton a műanyag kupakokból készült Petőfi portrét

A Mélykúti Fenyő Miksa Könyvtár árverésre bocsátja az intézmény két könyvtárosának, műanyag kupakokból készült Petőfi portréját, a bevételből a könyvtár udvarán a gyerekek számára szeretnének új játszótéri elemeket vásárolni és emlékezetessé tenni a nyári táborozás élményét.

Pozsgai Ákos

A képen balról: Árpád Mária és Geleta Brigitta könyvtárosok

Fotó: Pozsgai Ákos

A PET palackok műanyag kupakjai a kisszállási művelődési ház dolgozói mellett a mélykúti könyvtár könyvtárosait is megihlették, a kisszállásiak után ők is ezekből rakták ki Petőfi ember nagyságú portréját. Árpád Mária és Geleta Brigitta rekord gyorsasággal, mindössze két hét alatt készítették el a mélykútiak által összegyűjtött, összesen 2319 darab műanyag kupakból, a 200 éve született költő arcát ábrázoló alkotást. 

A mű jelenleg is a könyvtárban van kiállítva, nyitvatartási idő alatt bárki megtekintheti. Érdemes azonban sietni, hiszen a különleges műalkotást hamarosan árverésre bocsátja a könyvtár, abban a reményben, hogy az 50 ezer forintos kikiáltási ár felett kell majd el.

A bevételből az intézmény udvarára szeretnének új játszótéri elemeket vásárolni, hogy a nyári táborozás élménye még gazdagabb legyen a gyerekek számára. A szervezők azt is elképzelhetőnek tartják, hogy a leendő mecénás, a költő nevét viselő valamely intézmény számára vásárolja majd meg a kortárs alkotást, amelyet később a nagyközönség számára is látható közösségi térben állítanának ki.

Összesen 2319 darab műanyag kupakból rakták össze a portrét
Fotó: Pozsgai Ákos

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában