Összefoglaló

2024.05.31. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. május 31.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Orbán Viktor: elfogadhatatlan, hogy valaki más döntsön a magyarok véréről.

Tompai Szabó Dénes Általános Iskola , tudáterem
Képünk a Tompai Szabó Dénes Általános Iskola tudásterem átadóján készült
Fotó: Pozsgai Ákos

Fennállásának 20. évfordulóját ünnepli a kecskeméti Lakó Sándor Kamarazenekar. Ebből a jeles alkalomból szombaton ingyenes koncertet adnak. Az elmúlt két évtized fontosabb mérföldköveiről Babarczi Szilveszter, a zenekar második hegedűse, a Lakó Sándor Kamarazenekar Kulturális és Hagyományőrző Egyesület elnöke mesélt.

Elérte a 60 százalékos készültséget az M44-es zárószakasza, azaz a Békéscsabát az M5-ös autópályába bekötő gyorsforgalmi út legnyugatibb szakasza, Kecskemét térségében – olvasható a Magyar Építők honlapján.

Úgy tűnik, hogy Baja balliberális polgármestere, Nyirati Klára nem sajnálja a közpénzt saját imázsának javítására, ugyanis évente sok millió forintot költ kommunikációs tanácsadásra, valamint két fotós-videós szakember is elkíséri hivatalos elfoglaltságaira.

Kámánné dr. Bari Bernadett, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője, polgármesterjelölt és Zsigó Róbert miniszter-helyettes fogadta az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkárát, Koncz Zsófiát Baján.

Kigyulladt egy farakás egy jakabszállási tanyán, az 54-es főút 14-es kilométerének közelében. A lángok a melléképületre is átterjedtek. 

A kecskeméti önkormányzat évről évre díszdiplomát és pénzjutalmat adományoz azoknak a pedagógusoknak, akik 50, 60, 65, 70 évvel ezelőtt vették át diplomájukat, legalább 30 évet tanítottak, és ebből legalább 15 évet Kecskeméten. Idén 15 arany, 13 gyémánt, 5 vas és 6 rubin díszoklevelet adott át Szemereyné Pataki Klaudia polgármester pénteken, a városháza dísztermében.

Június 1-el új ügyvezetője lesz a Kecskemétfilm Kft.-nek. Mikulás Ferenc 53 év után adja át az igazgatói feladatokat.

A Klebelsberg Központ Kiskőrösi Tankerületi Központ három másik intézménye mellett a Tompai Szabó Dénes Általános Iskolát választotta ki az állami fenntartású köznevelései intézmények digitális tanulást segítő tereit fejlesztő program keretében. Az elkészült új tudástantermet csütörtökön adták át.

Kecskeméten szombaton nyílik meg a retro babakocsi-kiállítás, ehhez kapcsolódóan megrendezik a babakocsis felvonulást és a süteménysütő versenyt. A részletekről Engert Jakabné alpolgármester, a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület elnöke mesélt a Rádió1 Gong Téma műsorában.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában