Kecskemét

2023.06.08. 19:46

A mesterséges intelligencia is kiemelt szerepet kap a fröccsöntés jövőjében

Együttműködési megállapodást írt alá a kecskeméti Neumann János Egyetem a Cavity Eye Hungary Kft.-vel a napokban megrendezett hazai műanyag-fröccsöntős konferencia keretében.

Sebestyén Hajnalka

Együttműködési megállapodást írt alá a kecskeméti Neumann János Egyetem a Cavity Eye Hungary Kft.-vel

Forrás: Beküldött fotó

A 2016-os első nagyszabású hazai műanyag-fröccsöntős konferencia után, idén is a kecskeméti egyetem volt a helyszín, hiszen a magyarországi fröccsöntő szakemberek tekintélyes hányada a GAMF falai között szerezte tudásának alapjait. 

Az esemény Györgyi János, a Cavity Eye Hungary Kft. ügyvezető igazgatójának megnyitójával vette kezdetét, majd Bata Attila, az egyetem Start projektmenedzsere, az Innovatív Anyagok és Járművek Tanszék laboratóriumvezető-helyettese mutatta be a GAMF Kar új szakirány-specifikus képzési formáját, az NJE START-ot. Előadásában kiemelte: a műanyag fröccsöntés mint szakterület részben ismert a fiatalok előtt, ezért a képzés első szakaszában a szakirányon belüli (műanyag specializáció) különböző gyártástechnológiák bemutatása a cél.

Az együttműködési nyilatkozatot dr. Sági Norberta, a Neumann János Egyetem oktatási rektorhelyettese és dr. Szűcs Attila cégtulajdonos írta alá. A Cavity Eye fő tevékenysége egy olyan rendszerből áll, amely tartalmaz egy szerszámnyomás-mérésre alkalmas szenzort, a jelek feldolgozására alkalmas mérőműszert és egy, az optimális termelési folyamathoz szükséges tudáscsomagot. Ezen együttes garantálja, hogy a gyártás folyamatában egyszerűen és gyorsan megállapítható legyen a hiba jellege és helye, melynek köszönhetően megakadályozható, hogy a vevő olyan terméket kapjon, amelyet nem tud felhasználni. 

A konferencia kiemelt eseménye volt a Fröccsöntés jelene és jövője című kerekasztal-beszélgetés, melyben az iparág konkurens piaci szereplői fejtették ki véleményüket az aktuális piaci trendekről. A szakmai vitában a felek egyetértettek abban, hogy az iparágnak van jövője, melyben a mesterséges intelligencia is kiemelt szerepet kap majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában