Hadikulturális Fesztivál

2023.06.01. 19:51

A keceli hagyományőrző Zsámbékon mutatkozik be

A keceli Polgár Zoltán a hazai fegyver és katonai felszerelések gyűjtője ezekben a napokban sem tétlenkedik. A hazai katonai hagyományok őrzője, akinek a nevéhez nagyon sok kiállítás megrendezése fűződik idehaza, a hétvégét a Zsámbéki Hadikulturális Fesztiválon tölti barátaival.

Barta Zsolt

A felvételen Polgár Zoltán az első modernkori gépkarabéllyal, a német tervezésű Sturmgewehr gépkarabéllyal látható

Fotó: Barta Zsolt

Társaival a Magyar Királyi Honvédség ruházatát, kézifegyvereit mutatják be. Telefonhívásunkkor éppen a sátrak felállítását végezték, amely mellett egy klasszikus tábori kovácsműhelyt is kialakítanak és egy tábori konyhát is. Mint mondta, a terület az a helyszín, ahol a fővárost is védő légvédelmi egység volt elhelyezve évtizedeken keresztül. Itt most 11 nemzet 24 kiállító csapata, 250 fővel jelenik meg, köztük a magyarok mellett ott lesznek a Wehrmacht katonái és a Vörös Hadsereg harcosai is. 

Polgár Zoltán fia Polgár Attila, aki édesapja fegyverkultúra iránti szeretetét örökölte. Ő most a MH Klapka György 1. Páncélosdandár 101. tüzérosztály 2. üteg beosztott altisztje. A törzsőrmester a Magyar Honvédség egyik toborzó filmjének a főszereplője. A fegyver műszerész altiszt, ha szabadideje engedi, akkor édesapját elkíséri a hagyományőrző rendezvényekre.


 

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában