Felsőoktatás

2023.06.14. 17:08

A duális képzés fontos kérdéseit vitatták meg a kecskeméti Neumann János Egyetemen – galériával

A kecskeméti Neumann János Egyetem Duális Képzési Központjának a szervezésében ma rendezték meg a „Duális képzés: a kezdetektől mostanáig (Jó gyakorlatok megosztása)” elnevezésű workshopot. A rendezvényen felvázolták a duális képzés eddigi folyamatát, megosztották a duális képzési formák pozitív tapasztalatait és megvitatták azokat a területeket, ahol új perspektívába helyezhetők a már kialakult jó gyakorlatok.

Lizik-Varga Katalin

Angeli Eliza, a Neumann János Egyetem Duális Képzési Központjának vezetője

Fotó: Lizik-Varga Katalin

Dr. Sági Norberta a Neumann János Egyetem oktatási rektorhelyettese, elmondta, hogy a felsőfokú duális képzés a hagyományos felsőfokú képzés olyan alternatívája, mely lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy saját finanszírozással a munkaerő-toborzást célzottan előkészítsék. Mint mondta, a mai programban a magyar és a nemzetközi gyakorlatok, a felsőoktatási és a vállalti HR-es tapasztalatok, a duális hallgatók kiválasztásának, motiválásának, mentorálásának, munkahelyi beválásának kérdései is szerepet kaptak. 

Angeli Eliza, a Neumann János Egyetem Duális Képzési Központjának vezetője elmondta, hogy ez a rendezvény egy workshop-sorozat első állomása, ugyanis terveik szerint minden évben tartanak majd ehhez hasonló eseményeket, melyekre nemzetközi előadókat is meghívnak majd.  

A workshopjaink két blokkból állnak – tette hozzá. Mint mondta, elsőkörben az egyetemek bemutatják tapasztalataikat, illetve az ő duális képzéseiket, a második részben pedig mini workshopokat rendeznek, ahol a duális képzéshez kapcsolódó különleges, speciális témákat vitatnak meg. 

Magyarországon először a Neumann János Egyetemen alakítottuk ki a duális képzést – hangsúlyozta a vezető. Hozzátette, hogy éppen ezért 12 éves tapasztalattal rendelkeznek a témát illetően. 

Jelen pillanatban több mint 62 duális partnercégünk és 262 duális hallgatónk van – tájékoztatott. 

A rendezvény az „Átfogó digitális infrastruktúra-, készség- és a nemzetköziesítés fejlesztése a Neumann János Egyetemen” című RRF-2.1.2-21-2022-00039 azonosítószámú projekt keretén belül valósult meg.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában