Baja

2023.05.24. 17:15

Tűzszünetet és azonnali tárgyalást sürgetett Zsigó Róbert

Az azonnali tűzszünetre és béketárgyalások szükségességére hívta fel a figyelmet Zsigó Róbert, Baja és térsége országgyűlési képviselője parlamenti felszólalásában − erről maga a képviselő számolt be szerdán közösségi oldalán.

Márton Anna

Zsigó Róbert

Fotó: Márton Anna

Mint azt Zsigó Róbert parlamentbeli felszólalásában elmondta, a kormány békepárti állásfoglalásával sokan nem értenek egyet, és azon munkálkodnak, hogy belesodorják hazánkat a háborúba. 

− Az elmúlt héten több aggasztó hír is napvilágot látott ezzel kapcsolatban. A Washington Post olyan titkosszolgálati feljegyzésekről számolt be, ami Zelenszkij ukrán elnök és az ukrán miniszterelnök-helyettes közötti megbeszélést rögzítette. Ezen az ukrán elnök nem kevesebbet vetett fel, minthogy Ukrajna robbantsa fel a Magyarországnak kőolajat szállító Barátság kőolaj-csővezetéket. Mindezt azzal indokolta, hogy ezzel tönkre tudná tenni Orbán Viktor miniszterelnök iparát − fogalmazott a honatya. 

Kitért arra is, hogy a kőolajvezetékkel kapcsolatban nem ez az egyetlen nyomásgyakorlási kísérlet. − Az ukrán vezetékhálózatot üzemeltető igazgatója nyíltan beszélt arról a tranzitdíjak és a mezőgazdasági korlátozások kapcsán, hogy Brüsszelből Ursula van Der Leyenéktől azt az üzenetet kapta, ha a magyarok így állnak hozzá, akkor nyugodtan állítsák le a Barátságon a kőolajszállítást hazánk felé. Tisztelt Ház! Egy ilyen lépés súlyos fenyegetést jelentene Magyarország szuverenitásával szemben. Erre Brüsszelnek haladéktalanul magyarázatot kell adnia − mondta Zsigó Róbert. 

Végül megemlítette, hogy beszédes az hogy a magyar baloldal mélyen hallgat és megint nem lehet rájuk számítani amikor ilyen súlyos fenyegetések érik hazánkat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában