Lakossági fórum

2023.05.01. 16:07

Szigorodnak a közterületi és az állattartási szabályok Kalocsán

A közelmúltban Kákonyi István önkormányzati képviselő Kalocsa egyik legkedveltebb pihenőhelyén, a Csajda-kerti játszótérnél tartott lakossági fórumot a jellemzően tömbházas beépítettségű választókörzet lakóinak az eddig elvégzett képviselői és bizottsági elnöki munkájáról, a lakóövezetben elvégzendő aktuális feladatokról.

Zsiga Ferenc

Forrás: shutterstock.com / illusztráció

Fotó: Dora Zett

A dr. Filvig Géza polgármester és dr. Kiss Csaba jegyző részvételével megtartott fórumon fontos bejelentések is elhangzottak. A körzet lakóit köszöntő dr. Filvig Géza elmondta, hogy a téli, kora tavaszi hónapokra ideiglenesen bezárt uszodát május hónapban tervezi megnyitni az önkormányzat.

Dr. Kiss Csaba jegyző a közterület rendjéről és az állattartás szabályairól szóló rendelet szankciórendszerének szigorú változásairól adott tájékoztatást. Mint elhangzott, ugyan az egyes szabályok tartalmukban jelentősen nem módosulnak, hiszen eddig sem volt szabad például zöldfelületen parkolni, póráz nélkül kutyát sétáltatni, a meghatározott időkereten kívül füvet nyírni, indokolatlanul zajt kelteni. Ám a jövőben nagyobb részben az országos rendelkezések, kisebb részben a helyi rendelet szankcióinak változása következtében a korábbinál jóval szigorúbb, akár több százezer forintos büntetéseket róhat ki az önkormányzat jegyzője, mint az ilyen ügyekben illetékes hatóság.

Kalocsa jegyzője szerint a szigorítás természetesen nem öncélú, attól a közterület-használat szabályainak jogkövetőbb betartását, a tisztaság megőrzését, a közösség érdekeivel egyező parkolást, a kóbor állatok számának csökkenését remélik. A vonatkozó önkormányzati rendelet szigorúbb szankciórendszerét a hallgatóság szóbeli egyetértéssel és tapssal üdvözölte. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában