Vérellátó Szolgálat

2023.05.03. 16:02

Sörrel és virslivel várták a véradókat Halason – galériával

Nem kis meglepetést okozott a donoroknak, hogy a véradás után sörrel és virslivel kínálták őket a szerdai véradó napon Kiskunhalason a Közösségek Házában. A Vöröskereszt területi szervezete retro véradást hirdetett erre a napra azzal a szándékkal, hogy újra hagyományt teremtsenek a majális hangulatát idéző véradásoknak a városban, amire egyébként a vármegyében már számtalan településen van példa.

Pozsgai Ákos

Több mint negyvenen adtak vért

Fotó: Pozsgai Ákos

Szerdán délelőtt fél kilenctől várta a véradókat a Vérellátó Szolgálat és a Vöröskereszt Kiskunhalasi Területi Szervezete, az első nagyobb hullám után délután fél kettőig egyenletesen, de folyamatosan érkeztek a véradók. – Összesen 45 donor adott 130 egységnyi vért, ami ennyi emberi élet megmentését jelenti – közölte érdeklődésünkre Fekete Noémi, a Vöröskereszt Kiskunhalasi területi vezetője. Elmondta, hogy az egykori május elsejei majálisok hangulatát szerették volna felidézni azzal, hogy virslit és sört kínáltak a donoroknak a véradást követően, elsőre meglepődtek, de nagyon örültek a meglepetésnek. A majálisos véradásoknak szeretnének újra hagyományt teremteni Kiskunhalason is, így az elkövetkezendő években hasonló meglepetésre számíthatnak majd a véradók, amihez támogatók várnak.

A szokásos havi véradó alkalmak is folytatódnak a Közösségek Házában, minden hónap első szerdáján délelőtt fél kilenctől délután fél kettőig várják a donorokat. – Véradásra jelentkezhet, aki elmúlt 18 éves, de még nem töltötte be a 65. életévét. Az első véradók esetén a felső korhatár 60 év. A véradók testsúlyának el kell érni az 50 kg-ot és egészségesnek kell lenni. A véradáshoz szükség van a személyi igazolványra, a lakcímigazoló kártyára és a TAJ kártyára is – emelte ki a területi vezető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában