Erasmus+

2023.05.22. 14:58

Külföldi egyetemek hallgatói vesznek részt a kecskeméti kurzuson − galériával

Az Erasmus+ támogatásának köszönhetően hat külföldi, illetve határon túli egyetemről vesznek részt hallgatók a Neumann János Egyetem Blended Learning, vagyis kevert tanrendű, online és személyes jelenléttel járó képzésben. A kurzus egyhetes fizikai jelenléttel zajló moduljának ünnepélyes megnyitóját hétfő délelőtt tartották az egyetem CAMPUS-án.

Horváth Péter

Egyhetes programon vehetnek rész a diákok

Fotó: Horváth Péter

Az egy hét alatt a szakmai-közösségi-kulturális programokon a résztvevő intézmények hallgatóit és munkatársait látja vendégül a Neumann Egyetem.

Béres Gábor József, a GAMF Kar tudományos dékánhelyettese elmondta, hogy a szemeszter során online vettek részt a hallgatók a kurzuson, melynek zárása az egyhetes látogatás. A GAMF és a Gazdaságtudományi Karon egy-egy tárgyat vehettek fel a külföldi intézmények − és természetesen a Neumann egyetem − hallgatói, amiért kreditet is kapnak, illetve egyetemük otthon is elismeri a teljesítést. Gazdaságtudományi területen egy fenntarthatósággal kapcsolatos kurzust, míg a műszaki területen a szerszámtervezéshez kapcsolódó tárgyat vehettek fel az egyetemisták. 

Az egyhetes jelenlét alatt a diákok előadásokon vesznek részt és meglátogatják a duális képzés partnercégeit, egyebek mellett a Magyar Nemzeti Banknál működő egyetemi campust és a Mercedes-gyár présüzemét.

A programba a Neumann János Egyetem hallgatóin kívül a University of Slavonski Brod, a TU Graz, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, a Selye János Egyetem és a Partiumi Keresztény Egyetem hallgatói kapcsolódtak be. Tekintettel a külföldi egyetem diákjaira, a kurzus, illetve a fizikai hét is angol nyelven zajlik.

Béres Gábor József kiemelte, hogy az egyhetes jelenléti alkalom kiváló lehetőség a külföldi tapasztalatszerzésre azon diákoknak, akik valamiért nem tölthetnek egy egész szemesztert más országban az Erasmus programjain belül. Az egyetem életében pedig még nagyobb jelentősége van, hiszen ez egyike a kevés, a protokolláris kereteken túlmutató, teljesen megvalósuló nemzetközi intézményi projekteknek, ami példaértékű az egyetem életében. A vendégeket dr. Kovács Lóránt, a GAMF Kar, illetve dr. Kárpáti József, a Gazdaságtudományi Kar dékánja köszöntötte a megnyitón.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában