Programok

2023.05.13. 17:00

Kitárul a kecskeméti Ciróka bábszínház kapuja

A Cirókás nap kalandjátékokat és vendégelőadást kínál az érdeklődőknek.

Sebestyén Hajnalka

Écsi Gyöngyi Árgyélus Bábos Meseszínháza várja az érdeklődőket

Forrás: Beküldött fotó

A Ciróka Bábszínház örömmel adott hírt róla, hogy a 10. Színházi Olimpia második eseménye május 14-én, vasárnap lesz. Aki eseménydús vasárnap délelőttre vágyik, az mindenképpen látogasson el a bábszínházba. A Vasárnapi Mesébelépő játék záró rendezvényén, a Cirókás Napon izgalmas programok várják a családokat. Az is kiderül majd, kik voltak ebben az évadban a legszorgalmasabb bábszínházlátogatók. 

A bábszínház kapuja 9.30-kor nyílik meg a látogatók előtt, és máris kezdetét veszi a kalandtúra. Az egyes állomásokon szükség lesz bátorságra, kitartásra, türelemre, hiszen meg kell küzdeni a sárkánnyal, vissza kell juttatni a griffmadár fészkébe a tojásokat, a tenger mélyére kell merülni a csillagokért és a földre pottyant bárányfelhőket is vissza kell juttatni az égre. 

A feladatok sikeres teljesítéséhez a Félegyházi Pékség finom tízórait is biztosít a gyerekeknek, így aki elfáradt, a bábszínház hangulatosan berendezett udvarán piknikezhet, hogy erőt gyűjtsön az újabb kihívásokhoz.

11 órakor a nagyterem ajtaja is kinyílik, és kiderül végre, hogy ki lesz a következő évad Tiszteletbeli Társulati Tagja. Ezt a címet az nyerheti el, aki szeptembertől májusig a legtöbb hétvégén látogatott el a bábszínházba. Fényképe felkerül a bábszínház társulati tablójára, és az új évadra szóló ajándék bérlettel gazdagodik. Akik legalább nyolc alkalommal választották vasárnap délelőtt a Ciróka programjait, az izgalmas játékok és élmények mellett egy Mágikus Kő birtokosai lehetnek. 

Ezt követően Écsi Gyöngyi Árgyélus Bábos Meseszínháza várja az érdeklődőket, a Szőlőszem Kálmán című vendégelőadással. A mese főszereplői, Kálmán és Boriska, mindketten szőlőszemből születnek. Az egyik királyi palotában, a másik egy szegény viskóban lát napvilágot. Szerelmetes kapcsolatukra azonban ezer veszély leselkedik.

A népi mondókák, a bölcsesség és humor, a palóc nyelv ékes szókincse és az élő népzene egy léleknyitogató közegbe invitálja a nézőket. A bábos népmese közreműködést kínál fel kicsiknek és nagyoknak, így a vállalkozó kedvűek részt vehetnek a történetmesélésben is.

Az előadás a 10. Színházi Olimpia „Határtalanul magyar” programsorozatának keretében lesz látható.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában