Színpompás növények

2023.05.11. 19:33

Háromszáz virágot ültettek el Kecskeméten, az Érzékelések kertjében – galériával

Színpompás, illatozó évelő és egynyári virágokkal gazdagodott csütörtökön Kecskeméten a vak, gyengén látó vagy -halló, értelmi sérüléssel élők számára készült Érzékelések kertje.

Sebestyén Hajnalka

Virágokkal telt meg az Érzékelések kertje

Fotó: Kecskeméti Szent László Lions Club

A Kecskeméti Szent László Lions Club által létrehozott és két éve a városnak átadott kertben a Lions-mozgalom legfontosabb célkitűzéseinek megfelelően a látás védelme és a környezetvédelem együttesen valósul meg a liget létrehozásával és folyamatos fenntartásával. 

A Kecskeméti Szent László Lions Club és a Gyenes Kertészet felajánlásaként az illatösvényt a télen tönkrement évelő növények pótlása és bővítése mellett most csütörtökön – tavaly nyárhoz hasonlóan – színes, egynyári virágokkal tette még szebbé. A szomszédos II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola diákjai a klubtagok által előkészített, mintegy 300 tő növényt a felnőttekkel közösen ültették el.

Az Érzékelések kertje az országban egyedülálló park, mely egyrészt vak, gyengén látó vagy -halló, értelmi sérüléssel élő gyermekek és felnőttek részére szánt pihenő-, tapasztalati kert, másrészt a gyermekintézmények és a városban élő családok részére kialakított érzékenyítő park, melyben a színek, illatok, változatos felületek, hangok felfokozásával tudatosan kívánják bevezetni az érzékelhető világba a tapasztalatra vágyókat a természet, a játék és a művészet útján. A klub a ligetben igény szerint érzékenyítő foglalkozásokat tart gyermekcsoportok részére.

A Lions csapata mindenkit arra biztat: élvezze az Érzékelések kertjét és vigyázzon rá!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában