Rendezvény

2023.05.22. 14:18

Diákok és tanáraik léptek színpadra a szabadszállási jótékonysági esten – galériával, videóval

Idén is nagy sikere volt a Szabadszállási Petőfi Sándor Általános Iskola Talentum Alapítvány jótékonysági estjének. A tanulók és tanáraik szombaton fergeteges műsorral kápráztatták el a közönséget. A műsor tizennégy zenés, táncos produkcióból állt.

Gulyás Sándor

A műsor tizennégy zenés, táncos produkcióból állt.

Fotó: Gulyás Sándor

Fazekas Tiborné, az intézmény igazgatója köszöntőjében elsőként a támogatóknak mondott köszönetet, akik anyagilag segítik az iskola alapítványát, hozzájárulva így a tanulók tehetségének kibontakoztatásához, az intézmény eszközbeli megújulásához.

– De mindezek mellett ma talán mindannyian fontosabbnak érezzük azt a lelki töltődést, amelyet ez az est nyújtani tud. Ebben a kiszámíthatatlan világban még inkább szükségünk van biztos, értéket nyújtó, közösségi eseményekre. Túlzás nélkül állíthatom, alapítványi műsorunk ilyen rendezvény. Nemcsak iskolánk, de városunk közösségi eseménye is egyben. Iskolánk pedagógusai, tanulói az elmúlt napokban minden erejüket, idejüket arra fordították, hogy megmutathassák, hogy egy táncos koreográfia vagy mesejelenet színpadra állításában, versmondásban is tudnak jeleskedni – fogalmazott köszöntőjében Fazekas Tiborné.

Varga István, a Talentum Alapítvány kuratóriumának elnöke az elmúlt év eredményeiről számolt be. Elmondta, a tavalyi évben 1,7 millió forinttal gyarapodott az alapítvány vagyona, az iskolát több mint 600 ezer forinttal támogatták.

– Pályázatokat hirdettünk az iskola tanulóinak helyi, körzeti, megyei tanulmányi versenyek, sportversenyek nevezési díjainak, utazási költségeinek támogatására. Támogattuk azon hátrányos helyzetű tanulók tanulmányi kirándulásait, akik magatartásukat, tanulmányi eredményeiket tekintve legalább jó, illetve 3,5-ös átlagnál magasabb eredményt értek el. Hozzájárultunk a tanítást segítő eszközök, udvari bútorok beszerzéséhez. Az év tanulója díjat két diák kapta meg. Az iskolaudvar térkövezésének költségeire 400 ezer forintot juttatunk – összegezte Varga István.

A kuratóriumi elnök beszámolóját követően a közönség a jótékonysági esten tizennégy zenés, táncos produkciót láthatott az iskola diákjainak közreműködésével. A rendezvény vendége volt dr. Salacz László országgyűlési képviselő. 

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában