Országos Rétes Fesztivál

2023.05.21. 18:39

A jó rétesből nem spórolják ki a tölteléket

Több mint két tucat csapat készítette a szaladgálós rétest vasárnap délelőtt Kiskőrösön az Országos Rétes Fesztiválon.

Barta Zsolt

Több mint két tucat csapat nyújtott tésztát

Fotó: Barta Zsolt

A helyi szlovákok kedvenc süteménye a rétes. Hogy melyik a legjobb? Amelyből nem spórolják ki a tölteléket. A vasárnap délelőtti rendezvényen senki sem spórolt a töltelékkel, a sütemények jól sikerültek, nyilatkozta Györk Ernőné Ildikó, a helyi szlovák szervezet elnöke. Mint mondta, az ország szlovák településeinek küldtek elsősorban meghívókat, de örömmel fogadták a szomszédos település jelentkezőit is.

– Nagy várakozással készültünk a rendezvényre. Fontos, hogy az őseink tradícióit tovább vigyük. Nagyon sok rétes készült, így sikeres volt a nap. Az időjárás is kedvezett. Ha ugyanis szél van, akkor nem tudjuk a rétes tésztát úgy készíteni, ahogy kellene. A jókedv is adott hozzá, a zenei programok ezt segítették elő. Dabas – Sáriból hat csapat jött. Az ottani szlovákok másként készítik a rétest, több töltelékkel, így az vastagabb, de nagyon finom – mondta Györk Ernőné Ildikó, a Kiskőrösi Szlovák Önkormányzat elnöke. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában