Rendészek

2023.05.10. 17:54

A börtönkörülményekkel ismerkedtek a halasi diákok

A Kiskunhalasi Országos Büntetés-végrehajtási Intézetbe látogattak a Dékáni Árpád Technikum rendész tanulói, ahol a rácsokon belüli világgal ismerkedtek. A fiatalok találkoztak Szikrával, a kábítószerkereső kutyával is, aki gazdájával bemutatót tartott.

Pozsgai Ákos

A diákok a rácsokon belüli világgal ismerkedtek

Forrás: Kiskunhalasi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet

A börtön falakon belüli világ sokakat érdekel, a legtöbben mégis úgy vannak vele, hogy jobb távol maradni tőle. A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Dékáni Árpád Technikum rendész tanulóinak abban a szerencsés helyzetben volt részük, hogy következmények nélkül nyerhettek betekintést a büntetés-végrehajtás (bv) mindennapjaiba, annál is inkább, hiszen az ő esetükben a tananyag része a börtönvilággal való ismerkedés.

A Kiskunhalasi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet közleménye szerint a látogatás alkalmával a diákok megismerkedhettek a büntetés-végrehajtási szervezet működésével, a zárkák felépítésével, valamint a rendszeresített mozgáskorlátozó- és kényszerítőeszközökkel. A tanulók érdekességképpen megismerkedhettek Szikrával és gazdájával is, akik kábítószerkeresési technikákat mutattak be.  A halasi oktatási intézmény és a büntetés-végrehajtási intézet közötti együttműködés kiváló, rendszeresen szerveznek közös szakmai programokat, az iskolai nyílt napok rendszeres résztvevői a bv-munkatársak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában