Ülésezés

2023.05.18. 17:23

A Bajai Turisztikai Kft. nonprofit szerkezetének indokoltságáról is tárgyaltak a városatyák – galériával

Rendkívüli testületi ülést hívott össze Nyirati Klára, Baja polgármestere csütörtökre. A képviselő-testület 12 fővel határozatképes volt.

Márton Anna

Öt napirendi pontot tárgyalt a testület

Fotó: Márton Anna

Öt napirendi pontot tárgyalt a testület. Az ülés elején a polgármester előterjesztés hiányában levette a napirendről az FBH-NP Közszolgáltató Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság 2023. évi üzleti tervének elfogadásáról szóló pontot. A Bajavíz Baja és Térsége Víz- és Csatornamű Korlátolt Felelősségű Társaság 2022. évi mérlegbeszámolóját és a 2023. évi üzleti tervét megszavazta a testület. Napirenden szerepelt a Kikötő Bajai Országos Közforgalmú Kikötőműködtető Korlátolt Felelősségű Társaság 2022. évi mérlegbeszámolója, illetve 2023. évi üzleti terve, ezt egyhangúan megszavazták a városatyák. 

A Bajai Turisztikai Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság működésével kapcsolatban elhangzott egy kérdés arra vonatkozóan, hogy a jövőben milyen szerkezetben kellene működnie. Felvetődött, hogy talán a nonprofitságot fel kellene adni, hiszen a cég teljes működése profitorientált. Schäfer Andrea ügyvezető kifejtette, hogy 2012-ben, amikor megalapították a céget kizárólag a Tourinform iroda üzemeltetése volt a feladat, ami nonprofit tevékenység. Az elmúlt évek során több mindent kaptak üzemeltetésre. 

A könyvvizsgáló nem jelezte, hogy bármi akadálya lenne a nonprofit működésnek. Az ügyvezető jelezte, hogy szerinte a jövőbeni pályázatok miatt esetleg érdemesebb lenne megtartani a jelenlegi formát, hiszen több pályázati lehetőség adódik a nonprofit vállalkozások részére. Dr. Zöld László Csabáné (Fidesz-KDNP) képviselő a Tourinform iroda hétvégi munkarendjéről kérdezte az ügyvezetőt. Mint mondta, előfordult, hogy hétvégén érkeztek zarándokok a városba, és nem tudtak bélyegeztetni. Elhangzott, hogy az iroda szombaton 9 ás 14 óra között tart nyitva, főszezonban vasárnap is várják a turistákat.



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában