Kecskemét

2023.04.03. 14:55

Tojáskereső játékra várták a kecskeméti Vásárhelyi iskola kisdiákjait – galériával

A Német Települési Nemzetiségi Önkormányzat hetedik alkalommal tartott tojáskereső játékot hétfőn a kecskeméti Melinda Parkban, melyre a Vásárhelyi Pál Általános Iskola elsős és másodikos nemzetiségi osztályait hívták meg.

Sebestyén Hajnalka

Tojásokat kerestek a gyerekek

Fotó: Bús Csaba

 Neuendorfné Rózsa, az önkormányzat elnöke elmondta: céljuk, hogy a németül tanuló gyerekeket megismertessék a német népszokásokkal, ezúttal a húsvéthoz kapcsolódó hagyományokkal. Németországban például nincs locsolkodás, ugyanakkor onnan ered a ma már hazánkban is kedvelt tojáskereső játék. Emellett fontos része a német ünnepnek, az Osterfeuer-nek, azaz a húsvéti tűznek, mellyel a húsvétot és a tavaszt fogadják körtáncok és énekek közepette. A fákat már három héttel korábban feldíszítik tojásokkal, a tojáskereső játék pedig csütörtökön indul. A Német Települési Nemzetiségi Önkormányzat tavaly egy fát ültetett el a Bajor étteremnél, melyet már fel is díszítettek a hagyományok szerint.

A Melinda Parkban hétfőn először Neuendorfné Rózsa köszöntötte a gyerekeket, majd Sipos László, a térség önkormányzati képviselője. Ezt követően az iskolások egy kis német nyelvű műsort adtak elő, majd szaladtak tojást keresni. A csokis finomságok a fákon, bokrokon és a fűben lapultak. Mindezek mellett tea és friss kalács is várta a diákokat. 

A vásárhelyisek mellett a közeli Kinder ovisokat is megajándékozták édességekkel a Német Települési Nemzetiségi Önkormányzat tagjai.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában