Programkínálat

2023.04.30. 19:00

Több százan látogattak ki a kecskeméti majális első napjára – galériával

Idén is a Benkó Zoltán Szabadidőközpont ad otthont Kecskeméten a városi majálisnak. Az idei évben kétnapos a program.

Lizik-Varga Katalin

Az idei évben kétnapos a majális Kecskeméten

Fotó: Lizik-Varga Katalin

Már vasárnap is széles programkínálat csalogatta a tóparti rendezvényre látogató több száz helybélit. Többek között vidámparkkal, kirakodóvásárral és ingyenes koncertekkel várták az érdeklődőket. Volt, aki a finom falatokért, néhányan pedig a koncertek miatt jöttek a tóparti rendezvényre.  

A gyermekes családok nagyon sok gyermekprogramból válogathatnak. Lehet lovagolni, távirányítható kisautókon is utazhatnak a kicsik, rengeteg játék várja őket, és még ugrálóvárak, körhinták is szolgálják a legkisebbek szórakozását. 

Az egyik látogató szerint – aki már reggeltől a szabadidőparkban tartózkodik – a legtöbben eddig csak nézelődni jöttek, azonban ottjártunkkor több százan ünnepeltek a tóparton felállított májusfa mellett és vásároltak is az olcsónak éppen nem mondható portékákból. Egy adag vattacukor – ami nélkül, valljuk be őszintén, sokaknak nem majális a majális – közel ezer forintba kerül idén. Egy óriás lufiért 4 ezer forintot kérnek. Az ugrálóvárban eltöltött 10 percért pedig 1500 forintot kell fizetni átlagosan. A gyerekek másik kedvence, a kürtőskalács pedig 1500 forintba kerül. A forgatagban mindent meg lehet kóstolni, ami csak szem-szájnak ingere, azonban készüljünk fel arra, hogy mélyen a zsebünkbe kell nyúlni.  

Vasárnap délután némelyek az éppen aktuális koncertet hallgatva pihentek meg a zöld pázsiton, még a tavaszi zápor sem szegte kedvüket. 

A gyerekeket természetesen a vidámpark varázsolta el a legjobban, és persze a vattacukor, a lufik és a kürtőskalács. A rendezvény területén rendőrök és mentősök is segítenek, akik kedvesen mutatják be járműveiket a kíváncsiskodó gyermekeknek is. 

A kecskeméti majálison a kicsiktől kezdve a nagyokon át a felnőttekig mindenki megtalálja a magának megfelelő programot – ez biztos. A programok hétfőn folytatódnak és az időjárás-előrejelzések szerint kellemes tavaszi melegben ünnepelheti mindenki a május elsejét. A kétnapos rendezvényre való belépés ingyenes. 

Hétfői programok

9 óra: kapunyitás

9.45 óra: tavaszköszöntő bevonulás, májusfa tánc

11–17 óra:  Saltomortale cirkuszpark és gólyalábasok  

11.15 óra: Kalap Jakab gyerekműsor

12 óra: Gong DJ Show

15 óra: Bitter Monday

16 óra: KOLLÁNYI ZSUZSI

17.30 óra: KRISZ RUDI

18.30 óra: CSORDÁS TIBI /FIESZTA/

19.30 óra: Gong DJ Show

20.30 óra: rendezvény vége 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában