Támogatás

2023.04.02. 21:28

Szórakozva jótékonykodtak a halasi Semmelweis bálon

A koronavírus járvány óta először ünnepeltek önfeledten újra együtt a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház Szegedi Tudományegyetem Oktatókórházának dolgozói. A IV. Semmelweis Bálon a szórakozás és jókedv mellett arról sem feledkeztek meg a szervezők, hogy jótékonykodjanak, a bál bevételének egy részével és más felajánlásokkal egy újszülött hallásvizsgáló eszköz beszerzését támogatták, melyhez közel tízmillió forintra lesz szükség.

Pozsgai Ákos

Fotó: Szilágyi Pál

A Dékáni Árpád Technikum feldíszített sportcsarnokában szombat este tartották a VI. Semmelweis Bált, ahol dr. Szepesvári Szabolcs, a halasi kórház főigazgatója köszöntötte a vendégeket. – Fontos kiemelnem, hogy a kórház mindenkié, nem csak a dolgozóké, hanem a betegeké, leendő betegeké is – mondta a főigazgató, aki örvendetesnek nevezte, hogy az egészségügyi dolgozók báljára sok halasi eljött. Kiemelte, hogy a belépőjegyekkel és a tombolavásárlással egyben egy nemes célt is szolgálnak, hiszen egy az újszülöttek hallásvizsgálatát segítő nagyon drága orvosi műszer megvásárlásához járulnak hozzá.

A bál során színpadra lépett az egyik televíziós vetélkedő győztese, prof. dr. Kovács Attila, a halasi kórház reumatológus főorvosa, aki előbb egy orvosokról szóló stand up-os összeállítással készült, majd egy orvosi nevetőlexikonból olvasok fel részleteket.

A kórház dolgozóiból álló tánckar is fellépett egy már az covidjárvány idején világszerte ismertté vált koreográfiával, majd az Irigy Hónaljmirigy lépett színpadra és mozgatta meg a nevetőizmokat. Az este további részében a Vajdaságból érkezett Night Cruisers zenekar szórakoztatta a bálozókat ismert slágerekkel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában