Rendezvény

2023.04.30. 19:35

Szent György napi borkóstolás volt a solti Szőlőhegyen – galériával

Második alkalommal rendezett Szent György napi borkóstolót a Solti Szőlőhegyért Egyesület, amelynek helyszíne a Krammer pince volt.

Lencsés P. Anna

A rendezvényen a solti pincegazdák borait lehetett kóstolni abból a pohárból, amelyet a vendégek támogatói jegyükkel együtt kaptak

Fotó: Lencsés P. Anna

Krammer Zoltán az egyesület elnöke a rendezvény kapcsán felidézte, hogy az egyesület három évvel ezelőtti megalakulásakor a solti szőlőhegy a helyi borkultúra népszerűsítését, és nem utolsó sorban a helyi borospincék megmentését tűzte ki célul. 

– Ennek érdekében két rendezvényt is létrehoztunk. Tavasszal ezt a ma megrendezett Szent György napi borkóstolót, ősszel pedig a Szent Márton napjához kötődő újbor kóstolót. Mai alkalommal birkagulyás főzőversenyt is szerveztünk a borkóstolás mellé, amelyhez a benevezett csapatoknak húst biztosítottunk, akik a többi alapanyagot és a tudásukat adták a hús mellé. Emellett még meghirdettük a borkorcsolyák versenyét is – tette hozzá a szervező.

A délutáni rendezvény a főzéssel indult, eközben solti pincegazdák borait lehetett kóstolni abból a pohárból, amelyet a vendégek támogatói jegyükkel együtt kaptak. Krammer Zoltán elmondta, hogy a nap bevételét az eddigiekhez hasonlóan a Szőlőhegy fejlesztésére fordítják. Tovább folytatják a tanösvény fejlesztését, amelyhez a hat hirdetőtáblát már kihelyezték, most következik a feliratozás, amely tájékoztatást fog adni a sétálóknak a solti szőlőhegyről, pincékről, a szőlőtermesztésről, a borkészítésről.

A birkagulyás főzőversenyt a SOLT-BAU csapata nyerte, második lett Suba István, a harmadik Máhl Lajos. Különdíjat kapott Gémes Tibor. A borkorcsolyák versenyében Madaras Eszter tejfölös kelt kiflije nyert, ő vitte el a pálmát, ugyanis a második helyen is ő végzett paprikás sós kalácsával. Harmadik helyezett lett Csonka Edina, aki sajtos rudat sütött. A rendezvény jó hangulatához Magyar József, az alkalomhoz illő zenével járult hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában