Kecskemét

2023.04.06. 12:15

Ne ajándékozzunk élő nyulat húsvétra!

Élő nyuszi vásárlása helyett érdemesebb a Kecskeméti Vadaskert állatsimogatójába kivinni a gyerekeket, ahol találkozhatnak igazi tapsifülesekkel, és később a családnak sem lesz gond az állat tartása.

Sebestyén Hajnalka

Közeleg a húsvét, felmerül a kérdés, ha a gyermek igazi élő nyulat kér, mit tegyen a szülő. A tapasztalat azt mutatja, az ünnep után szinte minden családnak már csak nyűg az állat.

Tokovics Tamás, a Kecskeméti Vadaskert igazgatója hangsúlyozta, semmiféleképpen sem ajánlja az élő nyúl vásárlását húsvétra. Az állattartás ezen esetben is nagy felelősséggel jár. Két hétig cuki a gyerekeknek, majd ráunnak. A vadaskertbe is többen próbálják beadni, de az intézmény kapacitása véges. Van elegendő nyuluk. Éppen ezért az igazgató azt javasolja, hogy a családok inkább vigyék ki a vadaskertbe akár mindennap az ünnepek idején a kicsiket, akik élő nyuszikat simogathatnak, teljesül a vágyuk, a családnak később mégsem okoz gondot az állat tartása.

Húsvét alatt mindennap nyitva lesz a Kecskemét Vadaskert, ráadásul szombaton 10 órától külön nagyszabású programmal is készülnek. A gyerekprogramok között lesz bábszínház, húsvétváró forgatag, mesekuckó, gyerekkoncert, meseszínház és fellép az Irigy Hónaljmirigy is.

Természetesen a látványetetések sem hiányozhatnak a családi napról, 10.15-kor és 14.30-kor indulnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában