Kiállítás

2023.04.04. 15:12

Mézeskalácskészítés hagyományát viszik tovább Ballószögön

Megnyílt a Mézes Díszes című kiállítás a Faluház galériáján, mely ízelítőt ad a helyi mézeskalács szakkör alkotásaiból. Ezzel is népszerűsítve a mézeskalács készítésének hagyományát.

Sebestyén Hajnalka

A helyi mézeskalács szakkör alkotásaiból nyílt kiállítás

Fotó: Faluház

Tavaly novemberben indult a mézeskalács szakkör a Faluházban Zrínyi Istvánné, helyi mézeskalácsos vezetésével. A szakkör elindítását nagyban segítette, hogy a Nemzeti Művelődési Intézet „a Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” program keretében eszköztámogatást tudott biztosítani a munkához. 

Az egyelőre hölgyekből álló csapat tagjai hétről hétre találkoznak, s Zrínyi Istvánné Erzsike útmutatásával megkezdték a mézeskalácsok készítését. Nemcsak alkotások születtek, hanem egy újabb közösség is, akik egymást segítve együtt munkálkodnak. 

Szakkör tagjai: Zrínyi Istvánné Erzsike, Bende Józsefné, Burján Erzsébet, Farkas Amália, Forgács Mónika, Hajagos Józsefné, Lupsáné Nagy Mária, Rohatschek Tímea és Nagy Gabriella.

A mézeskalács szakkör tagjai kiállítást szerveztek a napokban, melynek megnyitóján a Faluházban működő könyvtárban foglalkozást tartó angolos csoport adott műsort. A Líra Zeneiskolások furulyaszóval, és gitármuzsikával szereztek örömet a közönségnek. Zenélt: Kovács Zselyke, Gedai Anett, Bedőcs Zsombor és Nádudvari Róbert. Simon Fruzsina pedig a mézeskalács készítésről mondott verset. A kiállítás Hamzáné Lakó Judit, az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület titkára nyitotta meg.

A megnyitóról természetesen az ízletes és illatos mézeskalácsok sem hiányozhattak, sőt a gyerekeknek lehetőségük nyílt mézeskalácsokat díszíteni.

A kiállítás megtekinthető április 25-ig nyitvatartási időben a Faluház galériáján. 


 


 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában