Ankara/Lakitelek

2023.04.30. 17:25

Lezsák Sándor is részt vett a Türk Államok Parlamenti Közgyűlése plenáris ülésén – videóval

Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke is részt vett és felszólalt a Türk Államok Parlamenti Közgyűlése április 28-án Ankarában rendezett 12. plenáris ülésén.

Vajda Pirosa

Lezsák Sándor

Fotó: Bús Csaba / archív-felvétel

Az Országgyűlés alelnöke beszédében kiemelte, hogy hazánk az egyedüli EU-tagállam a türk együttműködésben. Megismételte Orbán Viktor miniszterelnöknek a Türk Államok Szervezete Csúcsán elhangzott kijelentését, miszerint Magyarország nem fog hozzájárulni az EU-n belül ahhoz, hogy a türk államok érdekeit hátrányosan érintő döntések szülessenek. 

Lezsák Sándor a nemzetközi rendezvény margóján kétoldalú megbeszélést folytatott Mustafa Sentoppal, a Török Nagy Nemzetgyűlés elnökével. Ezen a megbeszélésén érintették a kétoldalú kapcsolatok, a közelgő török választások, valamint a NATO bővítésének aktuális kérdéseit.

Az Országgyűlés alelnöke találkozott Sultan Raevvel, a TÜRKSOY (a Türk Kultúra Nemzetközi Szervezete) főtitkárával, akivel a kulturális együttműködés további élénkítéséről állapodott meg.

Lezsák Sándor megkoszorúzta Kemal Atatürk síremlékét, és koszorút helyezett el Attila ankarai lovasszobránál is – olvasható a Magyar Távirati Iroda közleményében. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában