Kecskeméti Szent László Lions Club

2023.04.20. 18:01

Laptopokkal segítették az ukrán diákokat Kecskeméten – galériával

A Kecskeméti Szent László Lions Club harmadik körben nyolc laptoppal segítette a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolába járó 19, az ukrán háború elől menekült gyermek tanulását, 1 millió 200 ezer forint értékben.

Sebestyén Hajnalka

A számítógépek segítségével az ukrán gyerekek fordítóprogramokkal tudnak bekapcsolódni a tanórai munkába. A laptopokat szerdán adták át az iskolának.

Forrás: Beküldött fotó

Kecskemét Harsányi Zsuzsanna, a klub elnöke elmondta: az ukrán gyerekek a magyar nyelv ismerete nélkül járnak iskolába, így a beilleszkedésük nagyon nehéz. Óriási segítséget jelent számukra Lőrinc Beáta tanárnő, aki beszéli az ukrán nyelvet. Az idei évtől, hogy ne veszítsenek tanévet, be kell kapcsolódniuk valamennyi tantárgyi munkába, ahol osztályzatot is kapnak.

Az órán való nyelvi kommunikáció segítésére adományozott a klub a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskoláért Alapítványnak egyenlőre használatra, később ajándékba, évfolyamonként egy-egy, összesen nyolc darab laptopot. A számítógépek segítségével az ukrán gyerekek fordítóprogramokkal tudnak bekapcsolódni a tanórai munkába. A laptopokat szerdán adták át az iskolának.

Ahogyan arról már hírt adtunk: a hazai Lions-kluboktól beérkező előzetes igények és elvárások alapján a Magyarországi Lions Clubok Szövetsége (LCMSZ), sikeres nyújtott be pályázatot a nemzetközi Lions-szövetséghez és a hazai Lions-mozgalom eddigi történetében példátlan nagyságú összeget, 331 ezer 162 dollárt nyert el. Ennek köszönhetően a Kecskeméti Szent László Lions Club három hónapon keresztül élelmiszer- és tisztálkodási csomagokat ad az ukrán családoknak, a gyerekeknek néhány napja sportruhákat ajándékozott, most pedig a laptopokat adták át a tanulásuk segítésére. A teljes adomány értéke 9 ezer 350 dollár.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában