Yamato Budo Gála

2023.04.03. 21:29

Japán napot rendeztek harcművészeti bemutatókkal Kecskeméten – galériával

Az elmúlt hétvégén megrendezett Yamato Budo Gálán a japán kultúrát és harcművészetet mutatták be országosan is elismert mesterek.

Sebestyén Hajnalka

Fotó: Prikkel Antal

Prikkel Antal szentkirályi harcművész, a Yamato Budo Akadémia vezetője adott számot a gála sikeréről.

– A rendezvényt a Yamato Budo Akadémia a Kecskemét-Aomori Magyar–Japán Baráti Kör segítségével rendezte meg. Külön megtiszteltetés volt számunkra, rendezőknek, hogy meghívásunkat elfogadta Őexcellenciája Otaka Masato, Japán magyarországi nagykövete és a rendezvényt jelenlétével megtisztelte dr. Szeberényi Gyula Tamás országgyűlési képviselő – hangsúlyozta a neves harcművész.

– A rendezvényünket második alkalommal hívtuk életre. A célunk a japán kultúra és harcművészetek bemutatása volt. Ezért a judo, a karate, az aikido és a szamuráj kardforgatás mellett számos más japán harcművészeti ág is bemutatkozott. A hunyadivárosi Járvás Istvánné Sportcsarnokba az ország tíz klubjából érkeztek sportolók, akik mellett tizenhat kiállító színesítette a rendezvényünket. Olyan japán és magyar díszvendég mesterek is tiszteletüket tették, mint Suzuki Kimiyoshi, Shimizu Nana és Kaida Ken. A közönség sok élménnyel gazdagodott, bízunk benne, hogy a következő években is találkozhatunk e japán nap keretein belül – tette hozzá.

Az egész napos rendezvényen a kiállítók között jelen volt kardkovács, origamizó, japán kalligráfus, bonsai-, sushi- vagy kardállvány készítő is. A harcművészeti bemutatók mellett japán könyvbemutatón is részt vehettek a látogatók, valamint japán énekek és a japán nyelv elsajátítására is lehetőséget adtak.

A nagyszabású programra nagyon sokan kilátogattak, többen külföldről is érkeztek. Jelenleg ez a rendezvény az ország egyik legnagyobb japán napja. Otaka Masato, Japán magyarországi nagykövete külön gratulált a kiváló rendezéshez, szervezéshez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában