Rendezvény

2023.04.17. 11:41

Helyi értékeket bemutató társasjátékkal gazdagodtak a soltvadkertiek

A hétvégén rendezték meg Soltvadkerten a Helyi Értékek Napját. A zord idő ellenére sok család látogatta a programot. A rendezvényen két új értéket vettek fel a helyi értéktárba: a 100 éves Petőfi Mozit, és Szűcs-Farkas László képző- és iparművész munkásságát. A résztvevők egy új, a helyi nevezetességeket, értékeket bemutató társasjátékot is megismerhettek, a gyerekek pedig a Bács-Kiskun Vármegyei Önkormányzat Meseföld élménybuszában vármegyénk legendáit és meséit térképezhették fel. 

Lizik-Varga Katalin

Bemutatták a Vadkerti-tó társasjátékot

Fotó: Supka Éva

A helytörténeti múzeumban Fodorné dr. Schiszler Terézia, az értéktár bizottság elnöke mutatta be a tizenkét helyi értéket: Krebsné Tuska Zsuzsanna keramikus munkásságát, Nagy-Pál István szellemi munkásságát, Richter Ilona Margit grafikusművész, tudományos illusztrátor munkásságát, a református templomot, Szabadi Mónika keramikus és Szakács László szellemi munkásságát, a Szent Kereszt-kápolnát, a Vadkerti–tavat, a Szent Korona Cukrászdát, az Ezerjó szőlőfajtát és a méltán híres soltvadkerti csettegőt, valamint a sváb káposztás kolbászt, amit meg is kóstolhattak a jelenlévők, Farkas Miklósnak köszönhetően, aki mestere a helyi finomság elkészítésének. 

A sváb káposztás kolbászt kóstolhatták meg az érdeklődők
Fotós: Supka Éva

A rendezvényen a helyi borászatok – Font Pincészet, Galántai Családi Pincészet, Frittmann Borászat, Lantos Borászat, Erdős Borászat – által felajánlott Ezerjóból készült borokat kóstolhatták a vendégek. 

A Gyöngyház Kulturális Központ munkatársai bemutatták a Vadkerti-tó társasjátékot is, ami kiváló időtöltést jelent a családoknak, emellett pedig tudásra is szert tehetnek a játékosok. Kevés település mondhatja el magáról, hogy a helyi nevezetességeket, értékeket bemutató társasjátéka, illetve kártyája van. Az értéktár bizottság arra törekszik, hogy minden soltvadkerti család otthonába kerüljön majd ezekből a különleges játékokból.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában