Gazda Szakma Kiváló Tanulója verseny

2023.04.06. 19:50

Gazdatanulók mérték össze a tudásukat Jánoshalmán – galériával

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Déli Agrárszakképzési Centrum Jánoshalmi Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium közös szervezésében rendezték meg kedden és szerdán a 2022–2023-as tanév Gazda Szakma Kiváló Tanulója verseny döntőjét Jánoshalmán.

Pozsgai Ákos

Az írásbeli elméleti feladatok mellett a növénytermesztőknek borsót kellett vetniük, hagymát duggatni és gépi kaszálást végezni

Fotó: Pozsgai Ákos

A mezőgazdasági szakiskolák növénytermesztő és állattenyésztő szakmákban tanuló végzős diákjai közül szakmacsoportonként a tíz-tíz legjobb eredményt elért tanulói mérték össze tudásukat. Az írásbeli elméleti feladatok mellett a növénytermesztőknek borsót kellett vetniük, hagymát duggatni és gépi kaszálást végezni. Míg az állattenyésztők birkát körmöltek, bálakazalt pakoltak és szarvasmarhát fejtek géppel. Minden munkafolyamatot a szakmai zsűri figyelemmel kísért és szigorúan pontozott.

A kétnapos verseny eredményhirdetése szerdán volt a jánoshalmi szakiskola aulájában, ahol átadták a kiváló gazdatanulóknak a helyezések mellé járó okleveleket, ajándékokat és a különdíjakat.

A versenyzők a 71 százalék, vagy afeletti összeteljesítményük alapján a versenybizottság javaslata szerint a szakmai vizsgán valamennyi vizsgafeladat teljesítése alól mentességet kapnak 100 százalékos teljesítménnyel és jeles eredménnyel.

A verseny dobogós helyezettjeinek a neve névsor szerint hangzott el, de, hogy közülük kik lettek az első, második és harmadik helyezettek, az április 26-án Budapesten, a Szakma Sztár Fesztiválon fog majd kiderülni, ahol ismét bizonyíthatnak.

A Gazda Szakma Kiváló Tanulója verseny országos döntőjén az állattenyésztő szakmairány 5. helyezettje Kozma Viktor, a Déli Agrárszakképzési Centrum Jánoshalmi Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium tanulója lett (felkészítő tanára Rapcsák Richárd). 4. helyen végzett Varga Richárd, a Jánoshalmi Mezőgazdasági Technikum tanulója (felkészítő tanára Mészáros Arnold). Dobogós helyezést ért el Pál Péter, az Alföldi Agrárszakképzési Centrum Greguss Máté Mezőgazdasági Technikum és Szakképzési Iskola tanulója (felkészítő oktatója Szabó Ákos), Tarjányi Réka Orsolya, a Jánoshalmi Mezőgazdasági Technikum tanulója (felkészítő tanára Kovács Bianka Melinda) és Vida Máté, a Jánoshalmi Mezőgazdasági Technikum tanulója (felkészítő tanára Királyné Kalmár Zsófia).

A növénytermesztő szakmairány 5. helyezettje Ördög Gergő Bence, az Északi Agrárszakképzési Centrum Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium tanulója lett (felkészítő oktatója Inczéné Konyári Ágnes). A 4. helyet szerezte meg Varsányi Bence, a Jánoshalmi Mezőgazdasági Technikum tanulója (felkészítő tanára Rapcsák Richárd). Dobogós helyen végzett Magosi Gergő, a Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum Dr. Entz Ferenc Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium tanúja (felkészítő tanára Saurd Imre Pálné), Varga Diána Aranka, a Jánoshalmi Mezőgazdasági Technikum tanulója (felkészítő tanára Kovács Bianka Melinda), valamint Vőneki Richárd Márk, a Jánoshalmi Mezőgazdasági Technikum tanulója (felkészítő tanára Királyné Kalmár Zsófia).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában