Beruházás

2023.04.05. 14:20

Felújítják az izsáki sportcsarnokot

Az 1994-ben épült sportcsarnokot felújítjuk. Új tető, szigetelés, nyílászárók kerülnek beépítésre, amelyre 360 milliós összeget nyertünk – nyilatkozta a hírportálunknak dr. Bozóky Imre Izsák polgármestere.

Barta Zsolt

A képen: Dr. Bozóky Imre polgármester

Fotó: Barta Zsolt

A tervek készítése folyamatban, utána közbeszerzés következik, majd pedig a beruházás, amelyet az idén el akarjuk kezdeni. Folyamatban a csapadékvíz elvezetése, egy zöld-város projektbe is belépünk. A csatorna partot kívánjuk rendbe tenni, tájházat építeni és egy közösségi centrumot kialakítani, tette a város első embere. 

Izsákon korábban megfogalmazódott egy olyan terv, hogy új művelődési házat építsenek, de erre a becslések szerint legalább egy milliárd forintra lenne szükség. Erre azonban nincs keret. A régi piacteret közösségi térré alakítják, ahol faházakat helyeznek el. Az a cél, hogy legyen olyan helyszín, fórumok és programok, ahol jól érzik majd magukat a családok. Azt is tervezik, hogy a belterületi utakat is felújítanak. A Sárfehér Napok programjaival kapcsolatban a polgármester elmondta: a szűk költségvetés miatt még nem döntöttek arról, hogy megrendezik-e idén. A klasszikus főzőfesztivált viszont megtartják június első szombatján – mondta dr. Bozóky Imre Izsák polgármestere. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában