Vécsey Károly Városi Könyvtár

2023.04.14. 18:37

A solti könyvtárban is megünnepelték a költészet napját − galériával

A magyar költészet napját rendhagyó módon ünnepelték meg a Vécsey Károly Városi Könyvtárban működő olvasóklub tagjai.

Lencsés P. Anna

A költészet napja alkalmából József Attila szerelmei és múzsái kerültek a középpontba

Fotó: Lencsés P. Anna

Huber Ágnes könyvtáros, a rendezvény kapcsán a klub működését felidézve elmondta, a könyvtárban az elmúlt év őszén alakult meg az olvasóklub.

− Minden hónapban egyszer találkozunk, amikor a tagok a könyvtár állományában található könyvekből ajánlanak olvasnivalót a többieknek, amelyek gyakran aktuális eseményekhez, évfordulókhoz kapcsolódnak. Ma a magyar költészetet ünnepelve, vendégeket is hívtunk összejövetelünkre − tudtuk meg Huber Ágnestől.

A költészet napja alkalmából Nyári Krisztián irodalmi szerelmeskönyveit felhasználva, József Attila szerelmei és múzsái kerültek a középpontba. Huber Ágnes ismertette a költő életútjának eseményeit, közben Hegedűs Józsefné és Vajda Kovács Gitta verseket, versrészleteket olvastak fel, a témához kapcsolódva. Az előadás végén, a költő születésének kétszázadik évfordulója alkalmából felidézték Petőfi Sándor alakját is, így az ő költeményeivel zárult az összejövetel első része. 

Ezt követően az előzetes felhívásra reagálva, a megjelentek közül többen is elhozták otthonról legkedvesebb versüket és megosztották azokat, a jó hangulatú irodalmi est résztvevőivel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában