Támogatás

2023.04.13. 19:15

A Bajai Tankerületi Központ hat intézményében is fejlesztenek

A Bajai Tankerületi Központ 300 millió forint összegű vissza nem térítendő európai uniós támogatás igénybevételével valósít meg nagy volumenű infrastrukturális fejlesztést hat köznevelési intézményben. A beruházás keretében az iskolaépületek erősáramú villamoshálózatai újulnak meg.

Márton Anna

Bajai Tankerületi Központ

Fotó: Márton Anna

A projekt célja a tankerület fenntartásában lévő hat állami köznevelési intézmény erősáramú villamoshálózatának építési engedélyhez nem kötött felújítása és üzembiztonságossá tétele úgy, hogy az épületekben a digitális eszközök fokozott használatával összefüggésben egyre nagyobb volumenű rendszerterhelés kiszolgálása műszaki szempontból biztonságos módon történjen és megfeleljen a 21. század technikai és biztonsági kívánalmainak.

A beruházás érint a Bajai Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola, Fejlesztő Nevelés-oktatást Végző Iskola, Kollégium és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményt, a Sugovica Sportiskolai Általános Iskolát, a Bajai Eötvös József Általános Iskolát, a Kalocsai Szent István Gimnáziumot, a Bajai Szentistváni Általános Iskolát és a Bácsalmási Hunyadi János Gimnáziumot.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében  valósul meg ez év április 1 és  augusztus 31 között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában