Apostagi Polgárőr Egyesület

2023.03.16. 18:34

Új irodaépületet kaptak a polgárőrök Apostagon

Az Apostagi Polgárőr Egyesület részére az önkormányzat egy különálló épületben irodát alakított ki, és ezzel egy új fejezet kezdődött a három évtizedes múltra visszatekintő egyesület életében.

Lencsés P. Anna

A képen balról Zakar Zoltán polgármester, jobbról Gyimesi László polgárőr elnök

Fotó: Lencsés P. Anna

Zakar Zoltán polgármester így foglalta össze a polgárőrök településen betöltött szerepét.

– A legrégebbi egyesületnek számít Apostagon a polgárőrség, ők segítik a rendőrség munkáját, és működésük az itt élő emberek biztonságérzetét is meghatározza. 

Ezért tartotta szükségesnek önkormányzatunk, hogy kialakítsuk részükre ezt az irodát, ezzel is segítve a tevékenységüket. 

Polgárőreink saját szabadidejükből ingyen áldoznak arra, hogy a településen élők jobban érezzék magukat, ezért a mindenkori önkormányzatnak feladata, hogy támogassa munkájukat, mivel nagy szükség van rájuk, nemcsak az éjszakai járőrözés idején, hanem rendezvényeink biztosításakor is, mivel jelenlétük a rendbontás területén is visszatartó erő – mondta a polgármester.

Az irodának helyet adó épület az önkormányzat tulajdonában van, amelyet közel nyolc és fél millió forintból újítottak fel. Ebből a Magyar Falu programban elnyert pályázati támogatás hatmillió forint volt, a többit a település kasszájából tették hozzá. A felújítási munkák során megvalósult a teljes villanyvezeték-hálózat cseréje, víz- és szennyvízszerelési munkák. Megújult az épület homlokzata, a tetőszerkezete és fedése. Az épületbe új kültéri és beltéri nyílászárókat építettek be. Kialakítottak az épületen belül egy irodahelyiséget, egy zuhanyzót, wc-t, mosdót, valamint tárolóhelyiséget. Az épület fűtéséről két fűtőpanel gondoskodik.

Gyimesi László, az Apostagi Polgárőr Egyesület elnöke így fogalmazott.

– A harminc évvel ezelőtti önszerveződő munka után egyre több dolognak kell megfelelnie egyesületünknek. 

A pályázatok, nyilvántartások, feladatok dokumentálása komoly feladatot jelent, amelyet itt, ebben a korszerű épületben meg tudunk majd oldani hosszú távon is. Alkalmas a szolgálatellátásra, akár értekezletek, gyűlések megtartására is. Öröm számunkra, hogy az önkormányzat jóvoltából korszerű környezetben tudjuk majd ellátni egyesületi feladatainkat – mondta. Jelenleg az épület bebútorozását, laptopok beszerzését, az internet kialakítását tervezik, amelyhez szeretnének további pályázati forrást is igénybe venni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában