Solti Tavaszi Napok

2023.03.12. 13:51

Találkozóval ünnepelte meg 20 éves jubileumát a solti népdalkör – galériával

Nagyszabású baráti dalos találkozóval ünnepelte meg huszadik születésnapját a Kissolti Nyugdíjas Egyesület Dalköre a művelődési házban, amelyre a 31. Solti Tavaszi Napok rendezvényei között került sor. A tizenötödik alkalommal megrendezett eseményen nyolc dalkör, közel kétszáz dalosa vett részt. A találkozót Németh István Solt város polgármestere nyitotta meg, majd Szabó Mihály gitárkamara együttesének hangulatos műsora alapozta meg a jó hangulatot.

Lencsés P. Anna

Solti Népdalkör

Fotó: Lencsés P. Anna

Hegedűs Józsefné, a Kissolti Nyugdíjas Egyesület elnöke köszöntőjében felidézte a dalkör indulását és az elmúlt időszak fontosabb történéseit. 

– A dalkört azért hoztuk létre 2003-ban, hogy gazdag népdalkincsünket tovább éltessük, magunk és a vendégeink szórakoztatására. Azóta nagyon sok fellépésünk volt, gyakran szerepelünk városunk különböző rendezvényein, eljutottunk dalosainkkal sok magyarországi településre, valamint felléptünk a szerbiai Temerinben és erdélyi testvérvárosunkban, Csíkdánfalván is. Öröm számunkra hogy munkánk elismeréseként 2018-ban megkaptuk városunk vezetésétől a Solt Városért emlékérmet – mondta.

– A mai napon meghívott dalkörökkel régóta baráti kapcsolatot ápolunk. Fontosak számunkra ezek a baráti szálak és az együtt éneklés öröme. Ezek a rendezvények mindig megújulást hoznak számunkra, ahol szívesen hallgatjuk meg egymást. Valamennyiünk célja, hogy őrizzük gazdag népdalkincsünket és tovább is adjuk – tette hozzá az egyesület elnökasszonya.

A találkozón fellépett a házigazdákon kívül a nagyvenyimi Aranydaru Nyugdíjasklub Dalköre, a dunaújvárosi Búzavirág Dalkör, a baracsi Vadalmafa Népdalkör, a kunadacsi Életet az Éveknek Népdalkör, a Hantosi Népdalkör, a dunavecsei Kék Duna Népdalkör, a kunszentmiklósi Szappanos Lukács Népdalkör és az akasztói Vízkereszt Citerazenekar. A színpadi műsor, a vendégként meghívott Solti Női Kórus műsorával fejeződött be.

Az emléklapok és ajándékok átadása után a baráti dalos találkozó ebéddel, baráti beszélgetéssel és közös nótázással zárult.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában