Megemlékezés

2023.03.13. 13:04

Reggeli áhítat után megemlékezést tartottak Halason – galériával

A református templomban tartott reggeli áhítatról nemzeti lobogók kíséretében vonultak a Szilády Áron Református Gimnázium diákjai és tanárai a halasi városházához, majd a Thorma János Múzeumba, ahol az 1848–49-es forradalomra és szabadságharcra emlékeztek.

Pozsgai Ákos

Fotó: Pozsgai Ákos

A Szilády Áron Református Gimnázium a halasi református templomban tartotta szokásos hétfő reggeli áhítatát, ahol Arany Michels Tímea iskolalelkész szólt az egybegyűltekhez, majd a tanulók és a pedagógusok együtt vonultak a nemzeti színű zászlókkal a városháza épületéhez, ahol az erkélyről előbb trombitaszóló, majd szavalatok hangzottak el. A megemlékezés résztvevői innen a Thorma János Múzeumba vonultak tovább, ahol az iskola kórusa adott elő énekműveket, utána itt is szavalatok hangoztak el, utána pedig a diákok virágokat helyeztek el Thorma János, Talpra Magyar! című monumentális méretű festményénél.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában