Szentmise

2023.03.31. 11:19

Püspök látogatott Jakabszállásra – galériával

Dr. Kiss Rigó László, Szeged-Csanád egyházmegye püspöke – Szécsényi Attila helyi plébánossal és Fekete János korábbi plébánossal közösen – tartott szentmisét csütörtökön a jakabszállási Jézus Szíve Templomban.

Sebestyén Hajnalka

Fotó: Bús Csaba

A mise része volt a 30 éve működő Jakabszállási Népfőiskola programnak. A szakrális pillanatokat megelőzően Szabó Mihály, a Jakabszállási Népfőiskola megálmodója mondott köszöntőt. 

A népfőiskola azzal a céllal jött létre, hogy nyitott képzési és információs lehetőséget nyújtson a településen élők számára. Az élet különböző területeit érintő előadás-sorozatok mellett minden évben folyóiratokat, könyveket, kalendáriumokat és egyéb műveket juttatnak el azok számára, akik az olvasásban örömüket lelik. A látogatottság, valamint az érdeklődési kör azt mutatja, hogy szükség van az ilyen jellegű kötetlen előadásokra, amelyeken bárki részt vehet, a szomszéd településekről is. Az előadásokat pedig olyan neves szaktekintélyek tartják meg, akik kötődnek a településhez vagy országosan elismert emberek. 

Csütörtökön dr. Kiss Rigó László Szeged-Csanád egyházmegye püspökével találkozhattak az érdeklődők, hívők a szentmisén a Jézus Szíve Templomban. Együtt emlékeztek meg azon elhunyt tanácstagokra és képviselőkre, aki az elmúlt években, évtizedekben önzetlenül tették a dolgukat a település fejlődéséért. 

Ősszel folytatódik a programsorozat, a tervek szerint október közepétől a Lakiteleki Népfőiskola értékfeltáró kollégiumának munkáját mutatják be, hazai és külhoni területek bevonásával, filmvetítéssel egybekötve. 

Neves szakemberek is tartanak előadásokat, többek között dr. Csupor Dezső gyógyszerész, egyetemi tanár, aki prezentálja a Pirula kalauz című könyvét és dr. Sári Katalin fül-orr-gégész szakorvos. Nem utolsó sorban dr. Kocsis Imre római katolikus plébános, egyetemi tanár, aki a Biblia történetéről szól majd előadásában.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában