Nemzeti ünnep

2023.03.14. 15:15

Diákok műsorával emlékeztek Bácsalmáson

Egy nappal a nemzeti ünnep előtt, keddeb emlékeztek meg az 1848–49-es forradalomról és szabadságharcról Bácsalmás központjában.

Juhász Jenő

Megkoszorúzták a Kossuth Lajos szobrot is

Fotó: Juhász Jenő

Az összejövetelen több száz alsó és felső tagozatos általános és középiskolás tanuló, pedagógus, intézménydolgozó és néhány érdeklődő vett részt. Az ünnepi műsorban a Hunyadi János Gimnázium irodalmi összeállítása szerepelt. Közreműködtek: Konyhás Dorottya, Nagy Fatima Viktória, Rácz Fanni és Vasvári Maja. Énekeltek: Merkovics Karina, Kanalas Virág és Vér Adél. Felkészítő tanáruk: Schaffer Andrea. A zenekar tagjai: Ispánovits Léna, Ognjenovic Réka, Ispánovits Márkó, Németh Dávid Ferenc és Kovács Balázs, felkészítő tanáruk pedig Ognjenovic Réka volt.

Németh Balázs polgármester ünnepi köszöntőjében felidézte a 175 évvel ezelőtti események fontosabb történéseit, majd ezt követően az önkormányzatok, pártok és civil szervezetek képviselői koszorúkat helyeztek el Kossuth Lajos szobránál. Az általános iskola vezetősége pedig Vörösmarty Mihály emlékművénél helyezte el a megemlékezés virágait.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában