Fórum

2023.03.23. 16:21

A választókerület polgármesterei találkoztak Garán – galériával

A választókerületi kistelepülések polgármesterei találkoztak a garai művelődési házban csütörtökön.

Márton Anna

A kistelepülések polgármesterei találkoztak

Fotó: Márton Anna

A településvezetők Zsigó Róbert, Baja és térsége országgyűlési képviselőjének meghívására érkeztek a településre. A rendezvényen  előadást tartott Horváth Róbert rendőr alezredes, a Bajai Rendőrkapitányság vezetője és Rekettye Sándor, a Bajai Járási Hivatal foglalkoztatási osztályvezetője.

– Már hosszú évek óta évi két-három alkalommal szervezzük meg ezt a találkozót, aminek során lehetőség nyílik olyan ügyekről is beszélni, amik közvetlenül egy-egy önkormányzatot érintenek, mint a saját település-fejlesztés, de most meghívtam Horváth Róbert rendőr alezredest, hogy tartson egy rövid beszámolót és lehessen tőle kérdezni. Illetve Rekettye Sándort is elhívtam, aki rövid előadást tartott a foglalkoztatással kapcsolatban. Hozzá is fordulhattak kérdésekkel a polgármesterek. Mindig próbálunk olyan témákat megtárgyalni, amik aktuálisak, és érintik a településeket. Természetesen fejlesztésekről is tárgyalunk a mai napon − mondta hírportálunknak Zsigó Róbert.

A  program elején a házigazda Faa Béla polgármester bemutatta a települést kollégáinak. Az elöljáró hangsúlyozta, hogy az elmúlt négy évben több fejlesztés is történt a faluban; felújították az orvosi rendelőt, új helyre költöztették a fogászati rendelőt, valamint befejezték a kultúrház energetikai fejlesztését és felújították a mosdókat is az intézményben. A fejlesztéseket a Magyar Falu Program támogatásával valósították meg, tudtuk meg a polgármestertől. Faa Béla büszkén hangsúlyozta, hogy nem spóroltak az elmúlt időszakban a kultúrán, mind az öt bált − a székely és a sváb mulatságot, a prélót, a musko prélót, illetve a gyerekeknek a farsangi bált is − megtartották.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában