Megemlékezés

2023.03.24. 20:21

A lengyel-magyar barátságot éltették a kecskeméti népkonyhán – galériával

Hazánkban gyakran idézik a rímbe szedett közmondást: „Lengyel, magyar két jó barát, együtt harcol, s issza borát…”. E mondat hűen tükrözi a két nép évszázados barátságát, kölcsönös szeretetét. Erről emlékeztek meg a Wojtyla Barátság Központban csütörtökön a lengyel-magyar barátság napja alkalmából.

Sebestyén Hajnalka

Koszorút helyeztek el az egykori lengyel egyházfő, Szent II. János Pál pápa mellszobránál

Fotó: Wojtyla ház

Farkas Pál, a szociális intézmény programszervező munkatársa köszöntötte a karitatív létesítmény előtti pápa-szobornál az egybegyűlteket, különös tisztelettel az életének 95. évében járó Kovács Miklós Kossuth-díjas tiszakécskei kékfestőt, népi iparművészt, aki erre az alkalomra érkezett a helyszínre. 

Az ünnepség második mozzanataként a megemlékezés szervezői nevében Tódor Norbert ismertette a lengyel-magyar barátságot illető legfőbb történelmi tényeket, majd Farkasné Pásztor Jolán, a népkonyha társalapítója Kovács Miklóssal karöltve koszorút helyezett el az egykori lengyel egyházfő, Szent II. János Pál pápa mellszobránál.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában