Fekete István Sportiskolai Általános Iskola

2023.03.08. 17:45

A környezetvédelemről szólt az angol nyelvi verseny Lajosmizsén – galériával

Országos angol nyelvi versenyt hirdetett a Lajosmizsei Fekete István Sportiskolai Általános Iskola, melynek szerda délután tartották eredményhirdetését. A fiatalok infografikán és rap-számban mutatták be egy vízcsepp útját, hiszen a víz világnapjához kapcsolódott az esemény.

Horváth Péter

A Kecskeméti Tankerületi Központ szakmai vezetője elismerő szavakkal illette a versenyző diákokat

Fotó: Bús Csaba

Március 22 a víz világnapja és az iskola ennek szellemében hirdette meg a 7-8. osztályos diákoknak szóló nyelvi interaktív csapatversenyt a Water Droplet’s Adventure címmel. Az esemény mottója Változtass most! volt. Minden vízcsepp sokkal többre tanít meg minket, mint azt gondolnánk – ehhez a gondolathoz kapcsolódóan kellett a résztvevő csapatoknak egy vízcsepp helyébe képzelniük magukat, és annak kalandjáról egy rap-számot vagy egy infografikát készíteniük angol nyelven. A verseny célja a kreativitás fejlesztése, a megszerzett ismeretek gyakorlatban történő alkalmazása és a környezettudatos életmódra nevelés volt. A versenyző csapatoknak tanúbizonyságot kellett tenniük az angol nyelvi kommunikatív képességükről is.

Az eredményhirdetés előtt Víz és klímaváltozás címmel tartott előadást dr. Botos Barbara, Klímaügyekért és Klímadiplomáciáért Felelős Utazó Nagykövet, majd Plichta Ildikó intézményvezető és Pálfi Tamás, a Kecskeméti Tankerületi Központ szakmai vezetője illette elismerő szavakkal a versenyző diákokat. 

Water Droplet’s Adventure Infografika kategóriában a zsűri döntése alapján különdíjban részesült a Lajosmizsei Fekete István Sportiskolai Általános Iskola Water Security csapata: Labancz Luca, Bujdosó Anna, Gulyás Bernadett. Felkészítő tanáruk Gyurgyik Györgyike volt.

Harmadik helyezés ért el a Békéscsabai Kazinczy Ferenc Általános Iskola Thirsty For The win csapata: Máté Ádám, Szederjesi Róbert Alex, Balog Zsolt. A felkészítő tanár Balog Zsolt Patrik volt.

Második helyezett lett a Sashalmi Tanoda Általános Iskola Droplet Trackers csapata: Bulai Natalia, Buliczka Nóra, Nagy Benedek, felkészítő tanáruk Farkas Piroska volt.

A kategóriában első helyezést ért el a Nagykőrösi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola Shallow-Flow csapata: Varga Roland, Sárdi Nikoletta Lívia, és Tóth Dávid Sándor, felkészítő tanáruk volt Némethné Mondi Nóra.

Water Droplet’s Adventure Rap-szám kategóriában harmadik lett a Lajosmizsei Fekete István Sportiskolai Általános Iskola Baby Sharks csapata: Nagy Janka, Sikár Csaba és Varga Zoé. A felkészülésben Lenkóné Nagy Andrea segítette őket.

Második helyezést ért el a Lajosmizsei Fekete István Sportiskolai Általános Iskola Top G's csapata, Balogh Balázs és Zellei Levente. Felkészítő tanáruk Gyurgyik Györgyike volt.

A verseny győztesei a nagykőrösi Arany János Református Gimnázium, Technikum és Kollégium Splash csapata Boldizsár Endre, Kósa-Fehér Lili Diána, Patakvárhegyi Zoltán részvételével és a Shower Heads csapata, Bartus Júlia, Kiss Mirella Flóra, Kordik Lorina lettek. A felkészülésükben Gyaraky Márta működött közre.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában