Döntés

2023.02.16. 19:52

Nem finanszírozza Kecskemét a Gázló utcai posta újranyitását

A közgyűlés csütörtöki ülésén tárgyalta dr. Tóth Szilárd képviselő indítványát, miszerint a város tárgyalásokat folytasson a Magyar Postával a novemberben bezárt Gázló utcai posta újranyitásáért.

Horváth Péter

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

Mint dr. Tóth Szilárd képviselő indítványában fogalmazott, a posták hiánya nagy kellemetlenséget okoz a kecskeméti polgárok mindennapjaiban, főleg az idős, illetve a kertvárosi és a külterületi lakosság számára. 

Tóth Szilárd szerint az is világossá vált, hogy a Magyar Posta Zrt. csak akkor nyit újra egy postát, ha annak működési költségeinek felét átvállalja az önkormányzat. Ez technikailag úgy valósulhat meg, ha egy adott önkormányzat egy adott posta működési költségeinek felét kifizeti a Magyar Posta Zrt. felé, és a postai szolgáltatás igénybevételére piaci szolgáltatási szerződést köt a két fél. Ilyen konstrukcióban nagyon sok vidéki település tárgyalást kezdett, és megállapodott a Magyar Posta Zrt.-vel egyes kis postái újranyitásáról, jellemzően 18 hónapra a posta nagyságától függően 15-35 millió forintos szolgáltatási díjért.

A képviselő szerint legalább egy posta újranyitása feltétlenül elengedhetetlen a harmonikus postai működés helyreállításához. 

Tóth Szilárd szerint ennek a Gázló utcai postának kellene lennie, ami percek alatt megközelíthető a környező városrészekből is, és jelentősen tehermentesítené a megmaradt két postát, a széchenyivárosit és a nagypostát.

Ezért indítványozta, hogy a város 2023. évi költségvetésének általános tartaléka terhére különítsenek el 35 millió forintot a Gázló utcai posta újranyitására és a szolgáltatási díjának fedezetére.

Az indítványt a 7 igen, 10 nem és 2 tartózkodás mellett nem fogadta el a közgyűlés. Szemereyné Pataki Klaudia polgármester hozzátette, hogy segíti azt, hogy megoldást találjanak a Gázló utcai posta problémájára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában