Hagyomány

2023.02.26. 10:00

Gyönyörű népdalokat hallhatott a zsűri Helvécián

A Csalogány népdaléneklési verseny idén nagyon sok diákot megszólított a Wéber Ede iskolában. A helvéciai kisdiákok lenyűgözték a zsűrit.

Sebestyén Hajnalka

Közel 70 gyermek jelentkezett a Csalogány-napra

Forrás: Beküdött fotó

Fotó: Wéber Ede Általános Iskola

Helvécián, a Wéber Ede Általános Iskolában évek óta hagyomány a Csalogány népdaléneklési verseny. Idén – iskolai kereteken belül – a napokban rendezték meg az eseményt. A gyerekek heteken át lelkesen készültek, szünetben, otthon egyaránt gyakoroltak.

Béresné Szabó Ildikó tagintézmény-vezető elmondta, hogy nagyon büszkék arra, hogy közel 70 gyermek jelentkezett a Csalogány-napra. Szebbnél-szebb népdalokat hallhattak, néhol hangszeres kísérettel is. A zsűrinek nem volt könnyű dolga, hiszen mindenki a tőle telhető legjobb formáját hozta.

A helvéciai kisdiákok lenyűgözték a zsűrit
Fotós: Wéber Ede Általános Iskola / Forrás: Beküdött fotó

A zsűrizésben részt vett Béresné Szabó Ildikó mellett még két pedagógus, Fekete Év és Kobela-Varga Anita, valamint Balázs Ádám 8. osztályos tanuló. A szervezésben részt vállalt Kiss Eleonóra és Gedai Anett pedagógus.

A következő eredmény született. Egyéni ének kategóriában: 1. Sinca Nóra és Meggyes Viktória, 2. Vitale Zénó és Rafael Antonió, 3. Oláh Zoé.

Csoportos ének kategóriában: 1. helyezett lett Sinca Nóra, Kiss Nóra, Horváth Hanna és Berente Milán csapata, valamint Faragó Zsombor, Kovács Bálint és Thám Attila csapata, továbbá Várnai Gréta és Fülöp Liliána duója. 2. helyezést ért el Majláth Lehel, Németh Márk és Dávid Milán csapata, valamint Fülöp Liliána, Várnai Gréta és Pusztai Renáta csapata. 3. helyen végzett Farkas Regina és Strausz Adrienn duója, valamint Csordás Viktor és Majláth Krisztián duója.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában