Rendezvény

2023.02.18. 16:03

Fa Nándor Kecskemétre érkezik

Fa Nándor hajótervezővel, óceáni vitorlázóval találkozhatnak az érdeklődők szerdán Kecskeméten.

Sebestyén Hajnalka

Forrás: mcc.hu

A Mathias Corvinus Collegium Alapítvány szerdán 17 órától rendezi meg szakmai rendezvényét Iránytű ismeretlen vizeken - Amire az Óceán tanít címmel, amelyen Fa Nándor hajótervező és építő, óceáni szólóvitorlázó tart előadást. Az érdeklődőket az intézmény kecskeméti képzési központjába várják a Csongrádi utca 37. szám alá.

Fa Nándor minden idők egyik legjobb magyar vitorlázója, akit külföldön is hatalmas elismerés övez. Ötször kerülte meg a Földet – ebből három szóló földkerülő versenyen – és ugyancsak ötször kerülte meg a rettegett Horn-fokot, tízszer szelte át az Egyenlítőt, és hétszer kelt át az Atlanti-óceánon. A versenyzésre tette föl az életét. Teljesítményéért különdíjat alapítottak a BOC Challenge elnevezésű egyszemélyes földkerülő versenyen, és 2016-17-ben, 63 évesen ő volt a legidősebb hajós és az egyetlen nem francia, aki célba ért a legnehezebb egyszemélyes földkerülő vitorlásversenyen, a Vendée Globe-on. Hogy mire tanította az óceán egyedülléttel, hittel, kitartással kapcsolatban? Erről hallható beszélgetés az élő legendával, Fa Nándorral. Az eseményre regisztrálni a www.mcc.hu oldalon lehet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában