Odafigyelés

2023.02.13. 09:11

Emberségből jelesre vizsgáztak a kalocsai rendőrök

A Kalocsai Rendőrkapitányság munkatársai rendszeresen, visszatérően ellenőrzik és teával kínálják a külterületeken élőket.

baon.hu

Teával kínálják a tanyavilág lakóit a kalocsai rendőrök

Forrás: police.hu

A Kalocsai Rendőrkapitányság munkatársai a hideg idő beköszöntével a szokásos napi feladataikon túl még nagyobb figyelmet fordítanak azokra a gyakran hátrányos szociális helyzetű emberekre, akik a tanyavilágban, egyedül élnek – írja a police.hu.

Különösen fontos ez a téli időszakban, amikor az idős, magukról nehezen gondoskodni tudó emberek fokozott veszélynek vannak kitéve, illetve vagyoni helyzetük miatt nem tudják befűteni a lakásukat, teljes biztonsággal ellátni magukat.

A kalocsai rendőrök az ellenőrzések során arról érdeklődnek az ott lakóktól, hogy van-e bármire szükségük. A számukra készített meleg teából is adnak és tájékoztatják őket a várható időjárási körülményekről, illetve arról, hogy szükség esetén kitől kérhetnek segítséget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában