Összefoglaló

2023.02.24. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. február 24.

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

baon.hu

Fotó: Bús Csaba

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség kifosztás és lopás miatt vádat emelt egy moldáv férfival szemben, aki egy kiskunhalasi társasház tetőjéről beugrott egy teraszra, majd onnan a lakásba bejutva a hálószobában alvó pár mellől elvitte az értékeiket, majd az egész lakást átkutatta.

Országos szinten a 20., a vármegyei rangsorban pedig az első helyen végzett a Kiskunfélegyházi Szent Benedek PG Két Tanítási Nyelvű Technikum és Kollégium azon a TOP 100-as listán, amely a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal közhiteles adatai alapján készült. A rangsor felállításához a tanulók bemeneti és képzési-kimeneti teljesítményét, az intézmények oktatói létszámát és digitális ellátottságát vették figyelembe.

Az ukrajnai háborút „minden józan számítás szerint” nem lehet megnyerni, ezért is van szükség mihamarabbi tűzszünetre – hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök az Oroszország és Ukrajna között zajló konfliktussal kapcsolatban a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.

Nemrég Mauritániában, az Atlanti-óceán partjánál bukkantak rá egy elpusztult gulipánra, amely tavaly tavasszal a Kiskunsági Nemzeti Parkban lévő fészkelőterületén kapott gyűrűt és GPS-jeladót.

Folytatódnak az építési munkálatok a kalocsai főszékesegyház környékén, ezért a Szentháromság tér Kossuth Lajos utca–Asztrik tér közötti szakaszán ideiglenes forgalmi rendet vezettek be. A térfelújítás pénteken délután kezdődött és március 5-én fejeződik be. A város önkormányzata közleményben hívta fel a figyelmet a forgalmirend-változásokra.

A német Bayer Leverkusennel találkozik a Ferencváros labdarúgócsapata az Európa-liga nyolcaddöntőjében, a magyar bajnok idegenben kezdi a párharcot március 9-én.

Egy 32 éves sarkadi férfit felgyújtott Félegyházán egy munkásszállót, amelyben több ember is tartózkodott. A rendőrök a félegyházi vasútállomáson fogták el a férfit.

Két keceli férfi veszekedett csütörtökön. A vita miatt egyikük baltával többször is is fejbe ütötte a másik férfit, akit súlyús-életveszélyes sérülésekkel szállítottak a kórházba. 

Egy rendkívül szokatlan estére és kalandra invitálta az egészségügyi dolgozókat, polgármestereket, a közlekedésben dolgozókat, a sajtó képviselőit, valamint az egyesület pártolóit a Magyar Vakok és Gyengénlátók Bács-Kiskun Megyei Egyesülete csütörtök este. Azt ígérték, egy különleges élményt nyújtó vacsora keretein belül vendégeik megismerhetik a vakok világát.

Tizennyolcadik születésnapja alkalmából Végh Zsombor és édesanyja, Pencz Ivett meglátogatta a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Koraszülött Részlegének (PIC) munkatársait, mint élete meghatározó pillanatainak részeseit.

Kiváló hangulatú Mátyás-napi tekebajnokságot szervezett a Kecskeméti Nyugdíjasok Klubjainak Vármegyei Jogú Városi Szövetsége és a Rendőrségi Nyugdíjasok Bács-Kiskun Vármegyei Egyesülete a MÁV Kulturális Központ tekepályáján.

Boronkay Péter már csak örömforrásként tekint a sportra.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában