Közlekedés

2023.02.24. 13:02

Ideiglenes forgalmirend-változások lesznek Kalocsa belvárosában

Folytatódnak az építési munkálatok a kalocsai főszékesegyház környékén, ezért a Szentháromság tér Kossuth Lajos utca–Asztrik tér közötti szakaszán ideiglenes forgalmi rendet vezettek be. A térfelújítás pénteken délután kezdődött és március 5-én fejeződik be. A város önkormányzata közleményben hívta fel a figyelmet a forgalmirend-változásokra.

Tapodi Kálmán

Kalocsa főterén hosszú évek óta tartanak a felújítások, feltárások

Fotó: Tapodi Kálmán /archív-felvétel

Mint írták: a Kalocsa-Kecskeméti főegyházmegye Érseki Hivatala, a Kalocsa Szentháromság tér Nagyasszonyunk Katolikus Intézmény előtti területen folytatni kívánja a tér felújítási munkálatait. Az elvégzendő feladat érdekében ideiglenes forgalomkorlátozás szükséges, mely érinti a Szentháromság téren és az Asztrik téren elhelyezkedő oktatási-nevelési intézmények megközelíthetőségét is.

A munkafolyamatok hatékonyabb elvégzése érdekében a Szentháromság tér Kossuth utca–Asztrik tér közötti szakaszát lezárják. Az Asztrik térre a Kossuth Lajos utca felől, a korábbi megszokott módon gépjárművel behajtani ideiglenesen nem lehetséges. A jelzett területen lévő intézmények gépjárművel a Kunszt utca felől az Asztrik tér irányában továbbhaladva közelíthetőek meg. Valamennyi utca gépjárműforgalma ez idő alatt kétirányú, továbbá a Kunszt utca Magtár utca felőli kezdetétől zsákutcaként funkcionál.

Járművel érkezők részére parkolásra az Asztrik téren, Érsekkert utcában és a Kunszt utcában kijelölt várakozóhelyeken van lehetőség. A kerékpárral és gyalogosan érkezők számára a közlekedés zavartalan, a továbbiakban is biztosított, ezért a Szentháromság tér minden irányból megközelíthető, és bármely irányban elhagyható – írta közleményében az önkormányzat, amely kérte a lakosság megértését és türelmét a megváltozott forgalmi rend fokozottabb figyelembe vételét, és a közúti jelzőtáblák utasításának maradéktalan betartását.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában