Vádemelés

2023.02.24. 08:11

A tetőről ugrott le a teraszra és kifosztotta a lakásban alvó párt – videókkal, galériával

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség kifosztás és lopás miatt vádat emelt egy moldáv férfival szemben, aki egy kiskunhalasi társasház tetőjéről beugrott egy teraszra, majd onnan a lakásba bejutva a hálószobában alvó pár mellől elvitte az értékeiket, majd az egész lakást átkutatta.

baon.hu

A Kossuth utcán történt a betörés

Fotó: Pozsgai Ákos / archív-felvétel

Mint ahogyan arról korábban beszámoltunk, rendőrségi akció zajlott Kiskunhalason, a Kossuth utcán, 2022. augusztus 18-án. A rendőrök kiderítették, hogy egy moldáv férfi aznap a kora reggeli órákban egy kiskunhalasi társasház lépcsőházi ablakáról leszakította a szúnyoghálót, az ablakot benyomta és így bejutott a lépcsőházba. Ezután felment a ház padlására, majd kibontotta a tetőcserepeket és az így készített lyukon keresztül kimászott a tetőre és onnan beugrott egy pár lakásának tetőtéri teraszára – derül ki a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség közleményből. 

A moldáv férfi a padláson rejtőzködött
Forrás: Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség

A férfi a nyitott teraszajtón át bement a hálószobába, ahol az ott alvók ágya mellől ellopott egy telefont, valamint magához vett 4 pár cipőt is. Ezután lement a lakás alsó szintjére, azt átkutatta és onnan több mint fél millió forintnyi ingóságot, köztük ékszereket, órákat, fényképezőgépet, kamerát, laptopot, valamint az ott lakó iratait és készpénzét is tartalmazó hátizsákot vett magához.

Időközben felébredt a lakásban alvó pár, ezért a besurranó a zsákmánnyal együtt a tetőn keresztül távozott a lakásból. Majd – mivel meghallotta a rendőrök érkezését – a padláson a lopott dolgokat gyorsan átválogatta, az ékszereket, órákat, a laptopot, a készpénzt és a sértett iratait magával vitte, a többi lopott holmit a padláson hagyta. A férfi a házból még kijutott, azonban a rendőrök pár órán belül elfogták, őrizetbe vették és lefoglalták tőle az összes lopott dolgot.

Az ügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő férfit kifosztás bűntettével, lopás bűntettével és közokirattal visszaélés vétségével vádolja, ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását és Magyarországról történő kiutasítását indítványozza.

A moldáv férfi bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!