Összegzés

2023.02.26. 20:58

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. február 26.

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

baon.hu

Töltött káposztát főztek Soltvadkerten

Fotó: Barta Zsolt

Márványtábla őrzi Fazekas József piarista atya, botanikus emlékét Kecskeméten, a Wojtyla Barátság Központ előtti kertben, amelyet egykori tanítványa, dr. Bábel Balázs érsek szentelt fel szombaton.

Szombaton először rendeztek töltött káposzta főzőfesztivált Soltvadkerten, ahol tíz csapat mérte össze tudását.

Kiskőrös elöljárósága péntek este fogadással tisztelte meg azokat a vállalkozókat, akik legalább egymillió forinttal járultak hozzá a közkassza gyarapításához.

A másfél éve elhunyt Bodri Ferenc Pilinszky-díjas grafikus- és festőművész életútját és gyermekművészeti műhelyét bemutató kiállítás nyílik kedden 15 órakor a kecskeméti vasútállomáson.

A Magyar Nemzet cikksorozatának vasárnapi részéből kiderül, miniszterelnöksége idején Gyurcsány hat alkalommal találkozott hivatalosan Putyinnal, és magánemberként is együtt vacsoráztak.

Vizes élőhellyé alakítják az egykori szeméttelep szomszédságában található hét hektáros földterületet Jászszentlászlón, miután mentesítik az évek során felszaporodott szemétől. 

24 tonna burgonyát szállító kamion hajtott árokba az M5-ös autópályán a 27-es kilométernél.

Kellemetlen meglepetésekben lehetett részük a haszonállatokra pályázóknak a szombati nagykőrösi országos sokadalomban. Tavaly ősz óta jócskán megdrágult a vásárfia.

Negyvenháromra emelkedett a tengerből kiemelt holttestek száma a dél-olaszországi Calabria partjainál, ahol egy több mint száz fős csoportot szállító hajó szenvedett balesetet.

Siflis Géza, válogatott magyar labdarúgó emlékművénél tisztelegtek a kommunista diktatúrák áldozatai előtt, és emlékeztek a nagyszerű sportember életútjára a kelebiaiak szombat délután.

Ukrajna 300 harckocsit kaphat Nyugatról az orosz támadás elleni védekezéshez, köztük 62 darabot a legmodernebbnek számító Leopard 2-esekből.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában