Összefogás

2023.02.18. 13:56

A jánoshalmi óvodában is gyűjtötték a kupakokat a leukémiás félegyházi kislány családjának

Csatlakoztak a jánoshalmi és kiskunhalasi kupakgyűjtő mozgalom résztvevői a kiskunfélegyházi kezdeményezéshez, a támogatók egy leukémiával küzdő félegyházi kislányt, Tamási Izabellát és családját támogatják.

Pozsgai Ákos

Széleskörű összefogás jött létre.

Fotó: Pozsgai Ákos

Kiskunfélegyházán egy szív alakú kupakgyűjtőt avattak fel a helyi piac bejáratánál, ahova bárki beteheti az otthonában összegyűjtött műanyag kupakokat. A gyűjtő rövid idő alatt megtelt kupakokkal, a beváltásukból befolyt pénzt jótékony célra fordítja az önkormányzat. Első alkalommal a leukémiával küzdő félegyházi kislány, Tamási Izabella családját támogatják.

A kiskunfélegyházi kupakgyűjtéshez csatlakozott a kiskunhalasi Antal Ágnes is, akinek kezdeményezésére és szervezésében az elmúlt hónapokban két súlyos beteg kislány gyógykezelésére és családi körülményeik javítására gyűjtöttek össze több tonnányi műanyag kupakot.

A kiskunhalasi és a kiskunfélegyházi kupakgyűjtő kezdeményezésekről megjelent cikkeink nyomán széleskörű összefogás jött létre. A jánoshalmi Gyermeklánc Óvoda és Bölcsőde, Család- és Gyermekjóléti Központ dolgozói és a gyerekek szülei is csatlakoztak a kezdeményezéshez. Több zsák műanyag kupak gyűlt össze, amit az óvónénik válogattak szét.

A jánoshalmi óvoda azon túl, hogy csatlakozott az akcióhoz, kiemelt hangsúlyt helyez a pedagógiai programjában a környezetvédelemre, a fenntarthatóság közvetítésére, ezért is fontos számukra, hogy az összegyűjtött műanyag kupakok nem a természetet szennyezik, hanem jótékony célt szolgálnak. Az intézmény korábban az „Örökös Zöld Óvoda” címet is elnyerte.

Az összegyűlt kupakokat péntek délután az ovisok adták át az óvónénikkel közösen a kiskunhalasi gyűjtőpont szervezőinek, akik a máshonnan összegyűlt kupakokkal együtt a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum segítségével juttatják el azt a kiskunfélegyházi családnak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában