Kiskunhalas/Kecskemét

2023.02.14. 16:14

A békéért demonstráltak a halasi kadétok a NATO-futáson – galériával

A két kilométeres távon a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Dékáni Árpád Technikumának kadét hallgatói és az iskola más tagozaton tanuló diákjai, összesen 248 fő állt a rajthoz, akik együtt futottak a 38. Merász Mihály Területvédelmi Zászlóalj Kecskemétről érkezett katonáival.

Pozsgai Ákos

Több mint kétszázan futottak

Fotó: Pozsgai Ákos

A NATO-futás mezőnye délelőtt kilenc órakor indult a Bocskai utcai lakótelepről a városközpont felé, a főtéren a díszpávát megkerülve futottak vissza a kiindulás ponthoz és ezt a távot kétszer tették meg. Az egészséges életmódot és a rendszeres testmozgást népszerűsítő futás egyben a béke melletti kiállás is volt az intézmény részéről.

– A futásra az Észak-atlanti Szerződés Szervezete, rövidítve NATO katonai egyesülés katonai tanácsának felhívására csatlakozott már korábban a Magyar Honvédség és most intézményünk és a halasi kadétok is. Ez a futás tulajdonképpen egy demonstráció a békéért és barátságért. Az is motiválta iskolánkat a csatlakozáshoz, hogy a mostani időszakban nagyon aktuális, hogy kiálljunk a béke mellett, és a futással kinyilvánítsuk a béke és a nemzetek közötti baráti együttélés melletti vágyunkat – nyilatkozta hírportálunknak Molnár Nándor KSZC Dékáni Árpád Technikum igazgatója.

A halasi kadétok előző nap, hétfőn részt vettek Budapesten, a Bálnában a honvédség toborzását támogató nyitórendezvényen, ahol Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi a hadügy megreformálásához szövetségre hívta a fiatalokat, akikkel egy megújult, high-tech alapú hadsereget kíván építeni. Ennek kapcsán szólt arról is, zajlik a honvédség fiatalítása, ami lehetőséget ad a fiatal tisztek, altisztek pozícióba kerülésére. Az eseményen jelen volt Ruszin-Szendi Romulusz vezérkari főnök, a Magyar Honvédség parancsnoka is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában